Flaş Anketin Sonucu Açıklandı: CHP ve MHP'ye Şok !

Son anket sonucu MHP ve CHP'ye büyük şok yaşattı. İstanbul Ekonomi Araştırma Şirketi tarafından yapılan anketin sonucu açıklandı.

Erken seçim ve seçim barajı tartışmalarının alevlendiği son günlerde araştırma şirketleri harekete geçti ve kamuoyu yoklaması yaparak olası bir seçimde partilerin oy oranlarını araştırmaya başladı.

2019'da 2 seçime gidecek olan Türkiye'de anket şirketleri çalışmalarına hız vermeye başladı. Art arda yapılan anketlerde bir birindne farklı ve şok sonuçlar çıkmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul Ekonomi Araştırma Şirketi bir kamuoyu araştırması yaptı ve sonucunu açıkladı:

12 İl genelinde 1537 kişi ile bilgisayar destekli ve telefon görüşmesi (CATI) yöntemiyle yapılan kamuoyu araştırmasında yarın seçim olursa oyunuz hangi partiye sorusu soruldu. Yapılan bu ankete göre AK Parti'nin oy oranının yüzde 41 civarında olduğu. Meral Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti'si baraj üstünde kaldığı ve Devlet Bahçeli'nin önderliğindeki MHP'nin ise barajın çok çok altında olduğu belirtildi...

İstanbul Ekonomi Araştırma Şirketi tarafındna yapılan anketin sonucuna göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 41.5.

Ankete göre ana muhalefet partisi CHP'nin oy oranı ise 16.8 olarak gözüküyor...

Barajın üstünde görünen üçüncü parti HDP'nin oy oranı ise yüzde 10.8 olduğu belirtildi.

Baraj üstünde gözüken son parti ise Türk siyasi hayatına en son giren Meral Akşener'in İYİ Parti'si... Parti'nin oy oranı 10.7 olarak açıklandı.

Devlet Bahçeli'nin "baraj düşürülsün" çıkışının konuşulduğu dönemde anket sonuçlarına göre MHP'nin oy oranı barajın çok altında gözüküyor. MHP'nin oy oranı yüzde 6.3 seviyesinde.

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın anketine göre kararsızlar yüzde 7,5, "Oy vermem" diyenler yüzde 5,0, Saadet Partisi ise yüzde 1.0 olarak açıklandı

İYİ Parti Hangi Partilerden Oy Aldı?

Anket sonuçlarına göre CHP seçmeninin yüzde 26.8’i, MHP seçmenininse yüzde 38,8’i İYİ Parti’ye oy verebileceğini açıkladı.

İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Can Selçuki, çalışmanın 1-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildiğini ve sonuçların hata payının +/- yüzde 2.5 olarak belirlendiğini söyledi.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

24 Kas 2017 - 11:53 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler