Flaş Açıklama Geldi: Abdullah Gül SP'den Cumhurbaşkanı Adayı Olacak mı?

Katıldığı bir konferans sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Afrin'e, seçim ittifakına ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan son dakika Afrin açıklaması geldi.

'Türkiye'nin Meseleleri ve Çözüm Yolları' konulu konferans vermek üzere Safranbolu'ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konferans sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konuşmasının başında Zeytin Dalı Harekatına değinen Karamollaoğlu, "Tabi neye ulaşılmak istiyorsa o konuya da ulaşmak oradaki problemi çözmek kaydıyla. Ama şunu da biliyoruz. Maalesef bölgede hem Amerika'nın, hem Rusya'nın, hem Suriye hükümetinin, İran'ın ve o bölgedeki farklı gurupların etkileri var. Bu oldukça sıkıntılı bir durum meydana getiriyor. Biz Silahlı Kuvvetlerimizin bu problemin en kısa sürede üstesinden geleceğine, oradan huzur ortamını sağlayıp, barış ortamını sağlayıp hemen çekileceğine inanıyoruz." dedi.

SEÇİM İTTİFAKI

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ittifak ile ilgili de konuşan Temel Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bizde uyum kanunlarıyla, uyum süreciyle ilgili tekliflerimizi rapor haline getirdik. Bütün siyasi parti başkanlarına ve Cumhurbaşkanına da bu tekliflerimizi ilettik. Bizim talep ettiğimiz bazı hususlar belki yerine getiriliyormuş intiba var ama 'muş' diyorum, çünkü temelde üzerinde durduğumuz konularda bir gelişme pek sağlanmadı. Sadece ittifak, yani kendi kimliklerini muhafaza ederek ittifak kurabiliyorlar. Bu olumlu gelişmedir esasi itibariyle. Tabi bunun da bazı iç konulara girildiğinde halledilmesi gereken konular var. Mesela biz barajın bütünüyle kaldırılmasının daha doğru olacağını, seçime giren partilerin hazineden bir yardım almalarını isabetli olacağını gündeme çeşitli vesilelerle getirmiştik, bu seferde getirdik. Şuanda bu konuda bizim düşüncelerimiz tam olarak maalesef bu tasarıya yansımış değil. Bize bir takım bilgileri iktidar partisi tarafından iletildi. Son günlerde belki bir takım bilgiler daha gelecek. Biz Meclis'te olmadığımız için görüşmelerde yer alamıyoruz. Sadece iktidarda ve muhalefette bulunan partilere kendi düşüncelerimizi aktarıyoruz. Ne kadar itibar edilir, onların takdirine kalmış bir konu. Ama ne olursa olsun, bu seçim döneminde en önemli hususlardan bir tanesi seçim güvenliğidir. Adalete güvenin tesisidir. Bu noktayı da biz geçmişte arz ettik. Olağanüstü halde seçime gitmek daima insanların zihninde tereddütler oluşturur. Biz bununda izale edilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Seçime giderken de şuanda bir ittifak değil, biz kendi adayımızı koyacağımızı deklere etmiştik zaten cumhurbaşkanlığı için, diğer partilerde aday gösterebilirler"

ABDULLAH GÜL ADAY OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı adaylığını noktasında partinin adayının Abdullah Gül olacağı yönünde iddialar üzerine Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Tabi spekülasyonlar çok. Bizde şartları sağlayacak herkes aday olabilir. Şuanda biz adayımızı belirlemedik. Bu konuyu da ne Başkanlık Divanımızda ne Genel İdare Kurulumuzda ne de İl Başkanları toplantılarımızda gündeme hiç getirmedik. Bunun zamanının erken olduğunun kanaatindeyiz. Biz sadece 100 bin imzayı, daha doğrusu 300 ile 500 bin arasında bir imzayı toparlayabilmek için komisyonlar kuruyoruz. Çalışmalara başladık. İnşallah Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili karar alındığında çok kısa bir zamanda bu adayı belirleyeceğiz. Biz elbette önce kendi tabanımızda bir yoklama yapacağız, onun arkasında da Türkiye satında göstereceğimiz adayın her kesimden oy alabilecek bir aday olduğunu test edeceğiz, deneyeceğiz. İnşallah iyi bir netice alacağız buna inanıyoruz."

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

24 Şub 2018 - 10:17 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler