EYT ve AF Konusunda Son Dakika Gelişmesi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve mahkumlara af konusu son günlerin en çok tartışılan konusu olarak sıcaklığını koruyor. Her iki konu içinde olsun ve olmasın diyen taraflar var. Kimisi af çıkmasını isterken kimisi erken emeklilik imkanının sunulmasını istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlete Bahçeli arasında yapılan gözüşmenin detayları belli oldu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve mahkumlara af konusu son günlerin en çok tartışılan konusu olarak sıcaklığını koruyor. Her iki konu içinde olsun ve olmasın diyen taraflar var. Kimisi af çıkmasını isterken kimisi erken emeklilik imkanının sunulmasını istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlete Bahçeli arasında yapılan gözüşmenin detayları belli oldu.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ EYT İLE AF KONUSUNU GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde meclisteki grup toplantılarında yaptıkları konuşmadan sonra bir araya gelerek ikili görüşme yaptılar. Bahçeli ve Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar, af kanun teklifi ve yerel seçimlerdeki ittifak konularını görüştüler.

MHP Lideri Bahçeli daha önce defaatle Af konusunda millete söz verdiklerini ve bu sözden caymayacaklarını söyledi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda ise yine Bahçeli İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'e talimat ve görev vermiş, MHP'li Arzu Erdem'de hazırladığı EYT kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunmuştu. Sadece MHP değil EYT konusu Ak Parti dışındaki tüm partilerin orttak konusu haline geldi. İYİ Parti, CHP, HDP ve MHP hazırladıkları kanun tekliflerini Meclise sundular. Meclis Başkanlığı'da sunulan kanun tekliflerini Bütçe Komisyonuna gönderdi.

Erdoğan ile Bahçeli arasında yapılan görüşmenin en kritik konusu olan emeklilikte yaşa takılan konusuydu. Meclis kaynaklarının aktardığına göre Erdoğan EYT konusunda Bahçeli'yi ikna etmeyi başardı. Erdoğan ''Sayın Devlet Bahçeli'ye bu yükün altından ekonomik olarak kalkamayacağımızı rakamlarla anlattım. Emeklilikte Yaşa Takılanlar denilen grubun sayısı 6.2 milyon kişiyi buluyor. SGK'ya maliyeti 750 milyarın üzerine çıkıyor. Sayın Bahçeli, bu konuda ikna oldu. Bu konu artık gündemden çıkacak" dediği iddia edildi.

Erdoğan, Salı günü yaptığı grup toplantısı konuşmasında ''dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir şey yok. 6 milyondan fazla insan erken emeklilik istiyor ancak bunun maliyeti çok yüksek, bunu ekonomik olarak kaldıramayız. Üstelik, bu EYT denilen hatta bu isimle dernek kuranlar fırsatçılardır.'' ifadelerini kullanmıştı.

MHP'NİN AF KANUN TEKLİFİ

Milliyetçi Hareket Partisi'nin geri adım atmadığı tek konu af kanun teklifi olarak görülüyor. Bahçeli her fırsatta söz verdik, sözümüzü tutacağız diyerek af konusunda ısrar ediyor. İlk başlarda Erdoğan, af çıkarmamız mümkün değildir dese de daha sonraları üslubunu biraz daha yumuşatarak, devlete karşı işlenmiş suçlar için ne yaparabiliriz bir bakacağız demişti. Son olarak da Hakim ve Savcılar Kura Çekimi töreninde konuşan Erdoğan, '' Af konusunun daha insani, daha vicdani hale getirilmesi için talimat verdim, arkadaşlar ilgileniyorlar'' demişti.

Erdoğan ve Bahçeli'nin yaptığı ikili görüşmede af konusuna da değinildi. Bu konuda da Bahçeli Erdoğan'ı ikna etti ancak af konusunun 2019 Mart yerel seçimlerinden sonraya bırakmak şartıyla.

Bu iddialara göre Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunu kapanırken, af konusu 2019 Mart ayından sonra Meclis'e gelecek.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

18 Eki 2018 - 09:12 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Sedat - Bundan sonra Erdoğan nah oy alır milletten heleki o 6.5 milyon dan hiç alamaz Suriyeli olsa emeklide ederdiyaşa bakmadan ama Türk bu ilkenin vatandaşıya çalışarak ölsün diye bakıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 09:12
07

Abdullah - Valla ozaman eyt de beni ikna etti bende seçimlerde eşim ve çocuklarımla beraber ömrümde ilk kez chp ye oy vereceğiz, sayın bahçeli gitti 4 oy.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 09:12
04

sıkıntı yok - o zaman 6.5 suriyeli oy verir..aynı hamam aynı tas degisen bisey olmaz..2023 te hepsi Türk vatandasi 10 ar cocuk da eki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 09:12


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler