Erdoğan'dan Flaş Ekrem İmamoğlu Hamlesi!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Üyesi Hüseyin Sağ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekrem İmamoğlu’nun tüm vaatlerini takip edeceksiniz. Su fiyatında yüzde 40 indirim yapacakmış. Nasıl yapacakmış bir görelim” dediğini ileri sürdü.

AK Parti’nin Sütlüce’deki İstanbul İl Başkanlığı önceki gün basına kapalı kritik bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre toplantıdan bazı bilgiler sızdı. Buna göre AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ı sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İl genelinden mahalleye kadar döküldünüz. Bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak” dediği öğrenildi.

(İBB) eski meclis üyesi Hüseyin Sağ’ın verdiği bilgilere göre Erdoğan’ın toplantıya katılan AK Partili belediye meclis üyelerine talimatlar vererek “Meclis’te komisyonlar sizin elinizde. Meclisin 1. ve 2. başkan vekilleri de sizde. Ekrem İmamoğlu’nun tüm vaatlerini takip edeceksiniz. Su fiyatında yüzde 40 indirim yapacakmış. Nasıl yapacakmış bir görelim” dediği belirtildi.

Belediyedeki işleyiş nedeniyle CHP’nin İBB encümenindeki çoğunluğu elde edeceğini belirten Erdoğan’ın “Biliyorsunuz yerel yönetimlerle ilgili bir çalışmamız var. Yapacağımız bir değişiklikle encümende siyasilerin sayısını artırmak suretiyle değişikliğe gideceğiz. Bürokratların sayısı azalacak” diye konuştuğu ifade edildi.

Encümenin arsa alım satım, kiralama, yıkım ve para cezasına kadar birçok önemli görevi bulunuyor. Ayrıca Erdoğan’ın İBB komisyonlarındaki AK Partili meclis üyelerini ve İBB AK Parti grup yönetimini belirleyeceği konuşuluyor.

Oda TV'den Caner Taşpınar da yarın düzenlenecek İBB Meclis toplantısıyla ilgili olarak edindiği kulis bilgilerini aktardı. Buna göre AK Parti, 1. Başkanvekili olarak Göksel Gümüşdağ, 2. Başkanvekili olarak da Ömer Faruk Kalaycı isimleri öne çıktı.

Taşpınar'ın haberi şöyle devam etti:

"Gümüşdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yeğeni ve Medipol Başakşehir Başkanı olarak biliniyor.

2. Başkanvekili olarak adı geçen Ömer Faruk Kalaycı ise, Ekrem İmamoğlu’nun İBB’nin tüm kayıtlarını incelemek üzere verdiği talimata karşı incelemenin durdurulması için mahkemeye başvurmuştu. Bu nedenle Kalaycı için “Ödülünü aldı” şeklinde yorumlar yapıldığı öğrenildi.

AKP GRUPBAŞKANVEKİLİ: GÖKSU

Yarınki seçimde AKP Grup Başkanvekili olarak ise Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun adı geçiyor.

'ETİK OLARAK BİR BAŞKANVEKİLİ CHP’Lİ OLMALI'

Yarınki meclis toplantısına ilişkin Odatv’ye değerlendirmelerde bulunan CHP’nin eski İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ, 'Başkanın CHP’li olması nedeniyle etik olarak bir başkanvekilliğinin CHP’ye verilmesi gerekir. Buna karşılık AKP’nin tutumunun ise bu yönde olmadığı konuşuluyor' dedi.

Hüseyin Sağ, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun adının AKP Grup Başkanvekili olarak geçmesini ise '15 yıldır ilk defa bir belediye başkanının Grup Başkanvekili olarak adının geçtiğini görüyorum.  Grup Başkanvekilliği zor ve zaman isteyen bir iştir. Sürekli görev başında olmak zorundasınızdır. Bunu nasıl yapacak merak ediyorum. Ayrıca bir belediye başkanına bu görevi vermek, ‘başka bir kişiyi bu yetkinlikte görmüyoruz’ demektir' açıklamasında bulundu."

22 Nis 2019 - 07:19 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Tarafsız - Gün gelir kurduğunuz kanunlar kendi başınızı ağrıtabilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 07:19
06

YUNUS KÖSE - Oda tv ve cumhuriyet bu ülke ye zarar dan başka birşey vermiyor. Milli ve yerli değilsiniz. Bırakın bir kısım toplumu germeyi artik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 07:19
05

Tarafsız 2 - Bu kadar genç işsizken su fiyatlarına yapılacak indirimin takipçisi oluyorsanız bu sizin ayıbınız olur kamuda alan açın istihdam açın suyla havayla uğraşmayın Allah bit şekilde verir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 07:19
04

Tarafsiz bu sana - Allahtan iste seninde rızkıni versin işini versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 07:19
03

Sibel - ALLAH bi şekilde verir doğru.o kadar istihdam açıyorlar zaten görseniz bi de...imamoğlu da size açsin istihdamı su musluklarını...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 07:19
02

Keşke - Keşke soyismine yakişir olsaydı sizin başkan imana gelirdi belki.imaminoğlu pehhh...yeme bizi başkan:)))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 07:19
01

Konussak olmaz konusmasak hic olmaz . - Imamoglu nu rahat birakmali Tayyip 'adam isini yapsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 07:19


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler