Engelli Öğretmen Atamaları İçin Meclis'te Çağrı!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu TBMM'de söz alarak Engelli Öğretmen Atamalarına ilişkin bir konuşma yaptı. İşte detaylar...

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu TBMM'de söz alarak Engelli Öğretmen Atamalarına ilişkin bir konuşma yaptı. İşte detaylar...

Yavuz Ağıralioğlu'nun konuşması şöyle;

Seçim güvenliğiyle alakalı birkaç cümle söylemek zorundayız. Medyaya yansıyan haberler, bizim devletimizi de, devletimizin yönetimini de etkileyecek olan, seçim güvenliğinde, dolayısıyla temsilde adaletsizlik yaratacak, dolayısıyla da ülkemizin de itibarına ziyan olacak haberler niteliği taşıdığı için konuşuyorum. Hayali seçmenler, yaşı 165'i bulan seçmenler, taşınmanın seçim sonuçlarını etkileyecek şekle dönüşecek hâle getirilmesi, işte birkaç bin kişinin ilçe nüfusunu artıracak şekilde apartman yığılmaları falan; bunların hepsi Türk devletinin, Türk milletinin itibarına ziyandır. Geçen seçimde medyanın gündemine düşmüştü bir resim, belki hepiniz fark etmişsinizdir; yurt dışında kullanılan oyların bütün partilerin yetkililerinin nezaretinde bekletildiği bir fotoğraf karesi var. Yani her sandığın üstünde beşer tane kilit var, sandıkların etrafında da beşer adam var. Allah'ın son ve kâmil dininin müntesibi bir milletin, doğruluğu bin yıl devlet politikası hâline getirmiş bir milletin, seçimiyle alakalı Avrupa'ya verdiği fotoğraf iğrençti arkadaşlar. Hiçbiri birbirine itimat etmez 5 partinin temsilcilerinin "Bunlar mutlaka oylarını çaldıracaklar." fotoğrafı dünyaya bizi rezil edebilecektir. Tırnak içinde söylüyorum, şer odaklarının herhâlde bundan daha fazla sevinebileceği bir fotoğraf karesi olamazdı. Dolayısıyla işlerimizi düzgün yapmak ahlakına bağlı bir sistematik geliştirmemiz lazım. Yıllardır seçim yapıyoruz, demokrasi tecrübemiz hatırı sayılır bir tecrübedir, suistimal edildiğimiz, ettiğimiz yerlerin hepsini biliyoruz. Dolayısıyla seçim güvenliğini istifam oluşturmayacak şeklide, net bir şekilde çalıştıracak mekanizmaları hayata geçirmemiz lazım.

Her seçim, dünyada, seçim güvenliğiyle ilgili büyük endişelerin yaşandığı bir yurt görüntüsü vermek Türk milletinin ayıbı hâline gelmesin. Yani biz, emin bir Peygamber'in ümmetiyiz. Peygamberliğini ilan ederken "Şu dağın arkasında size bir düşman olduğunu söylesem inanır mısınız?" diyen durulukta ilan etmiş bir Peygamber'in ümmeti. Seçimle ilgili büyük istifhamların seçim sonuçlarını bile lekeleyecek şekilde konuşulduğu bir ülke hâline gelmek hepimizin ayıbı olsun, Hükûmetin de sorumluluğu olsun. Bununla ilgili ciddi bir mesuliyet altında Hükûmet. Parmak boyasına o yüzden utanarak destek veriyoruz. Yani bir milletin seçim güvenliğini sağlamak için kendi vatandaşının elini boyamak zorunda kalacağı bir güvensizlik ikliminde vatandaşlarımızın oyunu boyayın kampanyası aslında utanılacak bir kampanyadır. Ama maalesef böyle bir şeyi hassasiyet olarak taşıyoruz, bilmenizi istirham ederiz.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından atanması beklenen 3 bin engelli öğretmen adayına karşılık 2019 yılında 500 engelli kadrosu açıldı. Bununla ilgili bir talep var. Düşük kontenjan ayrılması tepki çekti. Engelli öğretmenlerimizin seslerini duyurmak için dile getirmiş oluyorum.

Bir de, kamuda "tasarruf" diye yayınlanmış genelgeye rağmen bu mevzuda hassasiyet göstermesi gereken devlet kurumlarının tamamının sanki eski alışkanlıklarımızda olduğu gibi "İtibarın tasarrufu olmaz." şeklinde davranmalarını kınıyoruz. Anadolu Ajansı başta olmak üzere, üniversitelerimizin bazı rektörlüklerinin makam araçları tahsisinde mübalağaya varan harcamaları bu eski alışkanlıkların hâlâ devam ettiğine alamettir. "İtibarın tasarrufu olmaz."dan geldiğimiz yer 117 katrilyonluk faiz bütçesinde bir bütçeyi bize onaylatmak oldu. Finali böyle olan bir işten sonra hiç değilse devlet kurumlarını lütfen toparlayın.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

17 Oca 2019 - 15:31 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler