“Emeğin sömürüsü olağanlaştırılıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde çalışma yaşamındaki sorunların belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması istemiyle, TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma Önergesi verdi.

“Emeğin sömürüsü olağanlaştırılıyor”
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  ülkemizde çalışma yaşamındaki sorunların belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması istemiyle, TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Ömer Fethi Gürer, İşsizliğin 4.7 milyonu geçtiği ülkemizde, işsizlerin arasındaki genç işsizlik oranının ise yüzde 26’lara dayandığını açıkladı.

ANAYASA’NIN 49. MADDESİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma önergesinde, Anayasa’nın 49. Maddesine atıfta bulunarak, “Çalışma hakkı herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışmalarda bulunmak için çalışanları korumak, çalışmayı desteklemek ve işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak için gerekli tedbirleri alır” ifadelerini kullandı.

AKP İKTİDARI, İŞ YAŞAMINI SORUNLU HALE GETİRDİ 

İş güvencesi, işçi sağlığı ve güvenliği, izin hakkı, kayıtlı çalışma, sosyal güvenlik, iş bulma gibi şartların, çalışma hakkının olmazsa olmaz ana başlıkları olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Ne var ki ülkemizde çalışma hakkı AKP iktidarları döneminde önemli sorunlar ile savaşmaya başlamıştır. Yasal düzenlemelerin varlığına karşın uygulamada yaşanan gerçekler emekçilerin haklarının yasal olmayan biçimde sorunlu duruma taşındığını göstermektedir. Bunlardan biride iş güvenliğindeki durumun vahametidir” dedi.

1 MİLYON ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ 

İş cinayetlerinde dünya üçüncüsü ve Avrupa birincisi olan ülkemizde iş güvenliğiyle ilgili sorunların artarak devam ettiğini belirten  Ömer Fethi Gürer, kayıt dışı çalışma oranının ise yüzde 33’lere ulaştığını belirtti.

Üniversite mezunu işsiz sayısının ise 1 milyonu aştığına işaret eden CHP Milletvekili Gürer, “Taşeron çalıştırma sistemi, kadro alamayan taşeron çalışanlar, beş ay 29 gün çalışmak zorunda bırakılanlar, 9 ay 29 gün çalışmak zorunda bırakılanlar, oluşturulan ucube çalışma yöntemleri çalışma hakkının tamamen dışında olan uygulamalardır. Yine geçici çalıştırılanlar, mevsimlik çalıştırılan işçilerinde hakları çalışma hakkının tanımıyla örtüşmemektedir” açıklamasında bulundu.

SORUNLAR BELİRLENİP, ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI 

CHP Milletvekili ve CHP Emek Bürosu Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, çalışanlar arasında farklılıklar üretilen, emeğin sömürüsüne yol açan düzenlemelerin giderek olağanmış gibi yansıtıldığına da dikkat çekerek, “Anayasa’da belirtilen çalışma hakkı durumunun çok yönlü araştırılması, bu durumun yarattığı olumlu, olumsuz yansımalarının saptanması ve gerekli önlemlerin alınarak bir an önce uygulamaya geçilmesi adına çalışma hakkının incelenmesi ve sorunların saptanması için vermiş olduğumuz bu Meclis Araştırması talebi çalışanlar açısından yararlı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

21 May 2019 - 09:43 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Adalet - Yuzde 70 engeli issiz kaliyoruz 10 senedir calismamaza ragmen 3 gun once ise girenler kadro alirken bizler hem karo disi hem issiz yuzde 70 engeli devletin devlet hastanesi calisanlari

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 09:43


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler