Demirtaş'tan Son Açıklama: İşte Cezaevi Koşulları ve Demirtaş'ın 24 Haziran Tahmini

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cezaevinden bir açıklama yaptı. Cezaevi koşullarını anlatan Demirtaş, partisinin oy oranı ile ilgili de önemli bilgilere yer verdi.

Demirtaş'tan Son Açıklama: İşte Cezaevi Koşulları ve Demirtaş'ın 24 Haziran Tahmini
Haber albümü için resme tıklayın

Almanya devlet televizyonu ARD 'nin sorularına, 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevinde yazılı cevap veren Selahattin Demirtaş, önemli ifadelere yer verdi.

Seçim önesi gelen son açıklamada Selahattin Demirtaş, 24 Haziran tahminini de açıkladı.

Demirtaş'ın açıklaması şu şekilde;

Bize biraz cezaevi koşullarından söz edebilir misiniz? Zamanınızı şimdiye kadar nasıl değerlendirdiniz? Herhangi bir baskı veya kötü muamele yaşadınız mı?

Türkiye’de cezaevleri koşulları hiç iyi olmadı ve OHAL’le birlikte iyice kötüleşti. Bana yönelik nezaket dışı bir tutum şu ana dek olmadı. Ama F Tipi cezaevinin kendisi zaten başlı başına bir tecrit ve işkence yöntemi. Diğer tutukluların ve mahkumların koşulları maalesef daha kötü. Her gün cezaevlerinden ciddi hak ihlali duyumları alıyoruz.

YOK DENECEK KADAR AZ

Bir ilk yaşanıyor. Cezaevinden cumhurbaşkanı adayı oldunuz. Cezaevinden kampanyanızı nasıl yürütmeyi düşünüyorsunuz?

Etkili bir kampanya yürütme koşuluna sahip değilim. Cezaevinde imkanlarım yok denecek kadar az. Sadece avukatlarımla ve posta yoluyla dışarıya mesaj gönderiyorum. Benim adıma partim HDPve milyonlarca genç arkadaşım bu kampanyayı üstleniyor. Ben de onlara elimden geldiğince destek oluyorum. Özellikle sosyal medyayı etkili şekilde kullanmaya çalışıyorum. Zaten ne benim ne de partimin sosyal medya dışında sesini duyurabildiği bir mecra da kalmadı.

BEN TUTUKLU DEĞİL...

Size yöneltilen suçlamalar neler? Bir cumhurbaşkanı adayı olarak neden hala cezaevindesiniz? Türkiye’de adalet var mı? Bu seçimler bu şartlar altında adil mi? Parti olarak boykot etmeyi hiç düşündünüz mü?

Hakkımdaki davaların tamamı Erdoğan ve hükümet eleştirisini içeren konuşmalarım ve açıklamalarımdır, yani siyasi faaliyetlerimdir yargılanmaya çalışılan. Ben bir tutuklu değil, siyasi rehineyim. Benimle birlikte binlerce HDP’linin de durumu aynıdır.

OHAL altında seçimler elbette adil değil, ancak boykot hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Çünkü boykot AKP’ye zaferi altın tepside sunmaktır; biz bunu yapmayacak, elimizden gelen tüm güçle bu ülkenin demokrasisi için mücadele edeceğiz.

PKK ÇIKIŞLARININ...

Barış süreci neden çöktü? Devlet ve PKK’den beklentileriniz ne? Barış sürecinin çökmesinde kendinizde de suç görüyor musunuz?

Barış sürecinin çökmesinde birinci sorumlu, söylemem gerekirse, bu hükümettir. Çünkü hükümet isterse barış olurdu. AKP seçim başarısı için savaşa dönmeyi tercih etti. Bunun günahını çekiyoruz, Türkiye toplumu çekiyor. Ancak geriye dönüp baktığımızda, bu yaptığının AKP’ye de yaradığını söyleyemeyiz. Öte yandan PKK’nin bazı çıkışlarının da eleştiriye tabi tutulması lazım elbette. Biz ise bu sürece daha iyi sahip çıkmalıydık. Yine de 80 yıllık dönemde bu bir ilkti ve son da olmayacaktır. Hatalarımızdan ders alarak, gelecekte yeni bir süreçte daha etkili olacağımıza kuşkum yok.

ANKET SONUÇLARI

İlk turdaki sonuçlara dair öngörünüz neler? HDP yüzde 10 barajını geçebilecek mi?

Anketler bıçak sırtında olduğumuzu gösteriyor. Buna bir de OHAL’i eklediğinizde çok daha dikkatli olmak durumundayız. Normal koşullarda HDP barajı geçer, ama Türkiye koşullarında baraj altında bırakılması söz konusu. Son güne kadar bu bilinçle çalışmak, ulaşabildiğimiz herkese HDP’nin barajı neden aşması gerektiğini anlatmamız gerek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de ikinci tura kalacağı görülebiliyor. İkinci tura kalacak adaylardan biri de ben olmak istiyorum, bunun için çalışıyoruz.

İKİNCİ TURDA KİMİ DESTEKLEYECEK?

HDP Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kilit rol oynayacak, nasıl bir Cumhurbaşkanını desteklersiniz?

Partimizin ilkeleri bellidir. HDP , parti programı, ilkeleri ve politik mücadele hattı itibariyle çok kültürlülüğü, çoğulcu demokrasiyi ve yerel yönetimlere dayalı parlamenter sistemi öngören bir anlayışla hareket ediyor. Bu ilkelerde ortaklaşabileceğimiz bir adayı destekleriz. Tabii ben 2. tura çıkamazsam.

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA

23 Haz 2018 - 11:53 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler