Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstifa Etmezlerse Gereği Yapılacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, istifası istenen belediye başkanları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Erdoğan açıklamasında istifa etmemeleri durumunda gereğinin yapılacağını söyledi. İşte o açıklama.

Son günlerde politika gündeminin ilk gündem konusu olan Belediye Başkanlarının istifası isteniyor konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir son dakika açıklaması geldi.

Nijerya cumhurbaşkanı Buhari ile birlikte vir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında terör örgütleri ile mücadeleye değinerek şu ifadelere yer verdi: "Bizim nazarımızda Boko Haram'la FETÖ ya da DEAŞ arasında hiçbir fark olmadığını ifade etmek istiyorum. Adı, iddiası, amacı ne olursa olsun, bu örgütlerin tamamı masumların kanlarıyla beslenen katil sürüleridir."

Basın mensuplarının Belediye Başkanlarının istifası ile ilgili soruları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Çok tehlikeli sorular soruyorsunuz, bedeli ağır olur demedim, gereği neyse o yapılır dedim.

Şu an itibariyle 3 belediye başkanımız istifalarını verdiler , şu an 3 başkan daha var, onların da en kısa zamanda istifaları vereceklerine inanıyorum, ilgili arkadaşlarımız görüşmeyi yaptılar, onlarda şu an istifa hazırlığındadırlar, aksi taktirde gereği neyse yapılacaktır, çünkü ilgili kurullar gerekli kararları vermişlerdir.

Arkadaşlarımızla ilgili olumsuz süreç tayini değil, tam aksina, teşkilatlarımızın bir karar sürecidir."

İstifası istenen belediye başkanlarının Bursa, Balıkesir ve Ankara Belediye Başkanları olduğu biliniyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Eki 2017 - 13:53 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler