CHP'nin Uyuşturucuyla Mücadele Önerisine AK Parti'den Ret!

CHP grubunun 'Uyuşturucu ile mücadele komisyonu' ve 'Toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu' kurulması önerileri AK Parti grubunun karşı çıkması nedeniyle reddedildi.

CHP'nin Uyuşturucuyla Mücadele Önerisine AK Parti'den Ret!
CHP'nin Uyuşturucuyla Mücadele Önerisine AK Parti'den Ret!
+5
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yeni dönemin ikinci oturumu bugün canlı yayınlandı. Oturuma AK Parti grubunun, CHP'nin komisyon önerilerine verdiği retler damgasını vurdu.

​Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, CHP grubunun 'Uyuşturucu ile mücadele komisyonu' ve 'Toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu' kurulması önerileri AK Parti grubunun karşı çıkması nedeniyle reddedildi.

KOMİSYON ÜYE SAYISI 8'E DÜŞÜRÜLDÜ

CHP'nin 'Kent ekonomisi ve meslek odaları' komisyonunun adına 'sendikalar'ın eklemesi önerisi de kabul edilmedi.

AK Parti'nin önerisi ile 25 yıldır 9 olan komisyon üye sayısı ise 8'e düşürüldü. Böylece CHP'nin komisyonlardaki temsil oranı azalmış oldu.

İBB Meclisi'nin en önemli komisyonu olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na, İmamoğlu'nun dijital verilerin incelenmesi için başlattığı işleme dava açan AK Partili meclis üyesi Yüksel Akyol girdi. Akyol'un bir önceki dönem olduğu gibi komisyon başkanı olması bekleniyor.

Davayı açan diğer AK Partili Meclis üyesi Ömer Faruk Kalaycı da ilk oturumda İBB Meclisi 2. başkan vekili olarak seçilmişti.

MECLİS DAĞILIMI

312 sandalyeli İBB Meclisi’nde partilere göre üye dağılımı şu şekilde:

AKP: 176, CHP: 128, İYİ Parti: 4, MHP: 4

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

24 Nis 2019 - 15:39 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler