Borçlu Belediyenin 'Kara Tren' İle Ne İşi Var!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Gar havzasında sergilenen “Kara Tren”in TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Yunus Emre Belediyesi’ne kiralanmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Gar havzasında sergilenen “Kara Tren”in TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Yunus Emre Belediyesi’ne kiralanmasına tepki gösterdi.

Akın, “Ortada borçlu bir belediye var. Belediye TCDD ile protokol imzalıyor ve 2 bin 557 lira artı KDV’ye bu lokomotifi bir yıllığına kiralıyor. Akla mantığa sığmıyor! Neden kiralanır? Amaç sadece bir kara treni 20 yıllık yerinden kaldırıp başka bir yerde sergilemek mi yoksa başka nedenler mi var? Belediye ve TCDD Genel Müdürlüğü bir açıklama yapacaktır diye umuyorum” dedi.

Balıkesir Gar havzasında sergilenen “Kara Tren” TCDD Genel Müdürlüğü ile Manisa Yunus Emre Belediyesi arasında imzalanan protokol ile bir yıllığına Belediye tarafından sergilenmek üzere kiralandı. Kiralama bedeli olarak Yunus Emre Belediyesi TCDD’ye 2 bin 557 lira artı KDV ödeyecek. TCDD Genel Müdürlüğü’nün Balıkesir’in bağlı bulunduğu İzmir 3. Bölge’ye verdiği talimat üzerine 18 Mayıs 2019 tarihinde Manisa’ya nakledilen ‘Kara Tren’ bir yıl boyunca Yunus Emre Belediyesi tarafından sergilenecek.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Kara Tren”in yaklaşık 20 yıldır Balıkesir Gar Havzasında sergilendiğini hatırlattı. “Balıkesir tarihinde önemli bir sembolün TCDD Genel Müdürlüğü’nde masa başında oturanların aldığı kararlarla yerinden edilmesi akla mantığa sığmıyor” diyen Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Borçlu bir belediye kiralama yoluyla Balıkesir’in sembollünü ilçesinde sergilemek üzere götürüyor. Her şeyden önce bu kararı alan TCDD Genel Müdürlüğü kime sordu. Bu lokomotif TCDD’nin envanterinde bir ‘mal’ gibi görülebilir. Ama Balıkesir ile özdeşleşmiş tarihsel sembol bu şehrin paydaşlarına sorulmadan neden yerinden edilir? Hiçbir Balıkesirliye sormayan TCDD Genel Müdürlüğü’nün haklı tepkilerle karşılaşmış olmasına şaşırmıyorum. Bu hatadan nasıl dönülür biz Balıkesirliler TCDD’den bir açıklama bekliyoruz.”

Ahmet Akın, Yunus Emre Belediyesi’nin de borçlu bir belediye olduğunu anımsatarak, “Borçlu bir belediye böyle bir kiralama ile neyi amaçlamıştır? Halkın parasını ne için ve nasıl harcadıkları ortada. Yunus Emre Belediyesi de kendisine oy veren hemşehrilerine bir açıklama yapacaktır diye umuyorum” diye tepki gösterdi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

21 May 2019 - 11:22 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

mahmut dmirkoll - sn vekil araştırmaan konuşuyor. ortada bir söşleşme var.bir yıllık denmiş 20 ıl geçmiş..geri alınması doğru.alınmasydı ddy suçlu olurdu.balikesir a 20 yıllık kira ödesin önce.. sonra hepsini satın alsın.yaada yeni imalat için şipaiş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 11:22


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler