Binali Yıldırım'dan Öğrenci, Emekli ve Asgari Ücretliye Müjde!

Habertürk isimli TV kanalına konuk olarak katılan ve soruları cevaplayan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım,"Bu seçimi anlamlı bir şekilde kazanmak istiyorum. Çünkü tekrar bu tartışmalar yaşanmasın. Her seferinde insanları yoruyoruz. Anketler yapılıyor. Anketlerle vaktimi geçirmek istemiyorum. En güzel anket sahanın verdiği tepkidir. İnsanlarla yüzleşiyoruz, karşı karşıya geliyoruz. Az konuşup çok dinliyoruz. Sandık en doğru anketi verecektir. 23 Haziran günü İstanbul kararını vermiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki Türkiye’nin Nabzı programına katılan Binali Yıldırım, YSK kararları ile ilgili düşünceleri, 31 Mart sonrası yaşananları, seçime bir ay kala hangi projelere ve konulara ağırlık verdiğini ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul'da nasıl bir seçim çalışması yürüttüğünü anlattı.

Seçimde oy kullanmayan kitlenin profilini anlatan Yıldırım şöyle konuştu: 

1 milyon 700 küsur sandığa gitmeyen var. Bunu nereden hesap ediyoruz, katılım yüzde 84. Geriye yüzde 16. Bu geçmiş seçimlere baktığımızda yüzde 90'a çıkmamış. Bu yüzde 10'u kafadan çıkarın demektir. 1 milyon 900 bin seçmen kalıyor. İşin pratiği bu. Bu 900 bin seçmen üzerine herkes yoğunlaşacak. Biz, bizim seçmenimizden sandığa gitmeyenlerin olduğunu tespit ettik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımıza oy verip de bu seçimlerde bize oy vermeyen 400 bin seçmen var. Bu kimin seçmeni olabilir. Memleketine muhtarlık seçimi için gidenler var. Sandığa gitmeyen bir kesim var. Sandığa gidip bir şekilde geçersiz oy verenler var. Dolayısıyla bu seçmenlerin niye böyle bir karar verdikleri üzerinde biz çalıştık. Onlarla mümkün mertebe fokus gruplar marifetiyle biraraya geliyor ve dinliyoruz. Onları daha iyi anlamaya çalışıyoruz.

31 Mart seçimleri öncesindeki taahhütlerinin yanısıra yeni vaatlerini anlatan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: İstanbul'da Yenikapı'ya yapacağımız turistlere hitap edecek limana 8-9 gemi birden yanaşabilecek. Gençlerin istihdamını önemsiyoruz. Yaz aylarında İstanbul'da en az 50 bin gence belediye olarak kısmi zamanlı çalışma imkanı getireceğiz. Günde 3-5 saat. İmar, turizm, sosyal projeler, kültürel alanlarda çalışacak. Öğrenci bütçesine katkı sağlamak için. İstanbul'da ağırlaşan ekonomik şartlar dolayısıyla bazı toplum kesimlerinin ihtiyaçları var. Emekliler, asgari ücretle geçinenler, hiçbir geliri olmayanlar. Bunlara ilave sosyal destekler vereceğiz.

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ VE GELİRİ OLMAYANLARA DESTEK"

Kentsel dönüşüm olacak mutlaka. İmar barışı onun altyapısını oluşturuyor. Deprem dönüşümüne İstanbul'un ihtiyacı var. Öncelikli ve ağırlıklı olarak deprem  dönüşümünü önemsiyoruz. Deprem toplanma alanları yetersiz. Onları arttıracağız. 2 bin hektar civarında bir deprem toplanma alanına ihtiyaç var İstanbul genelinde. Gençlerin istihdamını önemsiyoruz. Yaz aylarında İstanbul'da en az 50 bin gence belediye olarak kısmi zamanlı çalışma imkanı getireceğiz. Günde 3-5 saat. İmar, turizm, sosyal projeler, kültürel alanlarda çalışacak. Öğrenci bütçesine katkı sağlamak için. İstanbul'da ağırlaşan ekonomik şartlar dolayısıyla bazı toplum kesimlerinin ihtiyaçları var. Emekliler, asgari ücretle geçinenler, hiçbir geliri olmayanlar. Bunlara ilave sosyal destekler vereceğiz.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

23 May 2019 - 02:13 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Emine - Ücretli öğretmenleri de düşünseniz artık asgari ücret bile alamayan öğretmenlerinizi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 02:13
03

Msttryk - Ulan adamın hakkını caldınız bı seyde yaptıgınız yok yok zora gelınce iş verecez oy moy yok size bundan sora bugune kadar akp calıstıkta noldu ıkı unı dıplamalı işsiz olarak mılletın yuzune bakamıyoruz bu utanc senın benım degıl gencını bu kadar dusuren bı ıktıdar ıstemıyoruz yazıklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 02:13
02

Kahraman - Peki ucretli öğretmene ne var yazık hani askeri ücretin altında işçi çalıştırması yasaktı devlet calistirinca sorun yokta özel sektörde sıkıntı çok demi kul hakkı bu kul hakkı hakkımı helal etmiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 02:13
01

Serap - Tabii bir tek İstanbul var bu ulkede. Ve sadece İstanbul'da yasayan insanlarin ekonomisi kotu degil mi? Anadolunun bagrinda batida doguda hayatinin en buhranli gunlerini yasayan issizleri asgari ucretlileri ve diplomali issizleri ne yapacaksiniz bunun icin bir plan var mi acaba?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 02:13


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler