Bedelli askerlik TBMM başkanlığına sunuldu

24 Haziran seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği bedelli askerlik vaatleri ile ilgili hazırlanan topba yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına sunuldu. Türkiye'de yaklaşık 6,5 milyon kişinin yüz yüze olduğu askerlik sorunu ile ilgili gelişmeler devam ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik düzenlemesinin de içinde bulunduğu "torba yasa" teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduklarını açıkladı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik ile ilgili "Bedelli askerlikten yararlananlar 28 gün temel askerlik eğitimine tabi tutulacaklar. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: Bedelli askerlikten 31 Aralık 1993 öncesi doğanlar yararlanacak. Teklif, torba yasa ile TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız için 2000 Euro'luk bir bedel söz konusu. Uzaktan eğitim ile bir eğitim almış olacaklar" açıklaması yaptı.

ÇALIŞANLAR ÜCRETSİZ İZİNLİ SAYILACAK

Ak Parti'nin yetkili isimlerinden olan Mehmet Muş, "Engellilerden de bu ücret alınacaklardır ama eğitime tabii olmayacaklardır. Kamu çalışmaları ise ücretsiz izinli sayılacak. Şu an itibariyle 1 milyonu 254 bin kişiyi kapsayan bir düzenlemedir" şeklinde konuştu.

KPSSCAFE.com.tr | Ankara

18 Tem 2018 - 11:02 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Mehmet - Çalışanlar için de güzel bi fırsat işinizden de olmazsınız 15 Bin TL tam yerinde bi karar inş degismez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Temmuz 11:02
02

Bosluk - Yurt dışında yaşayan birisi 2000 euro vermemeli daha fazla olmalı. 2000 euro 11 bin lira ediyor ama burada yaşayanlar daha fazla ödeyecek. Ücretin eşitlenmesi en doğrusu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Temmuz 11:02
01

ferhat - ŞUNU 95 LİLEREDE FAYDALANDIRSANIZ YADA SÜREKLİLİK GETİRSENİZ OLMUYOMU İLLA İNSANLARI ZOR DURUMDA BIRAKICAKSINIZ 93 LÜLER İNSAN DİĞER GİTMEYEN ZOR DURUMDA KALANLAR İNSAN DEĞİLMİ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Temmuz 11:02


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler