Başbakan Davutoğlu BM Kalkınma Zirvesi'nde

Başbakan Davutoğlu, "Biz hiç kimseyi geride bırakmamak hedefiyle yola çıktık. Dolayısıyla refah ve istikrarın herkesin ulaşabileceği bir yerde olmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hiç kimseyi geride bırakmamak hedefiyle yola çıktık. Dolayısıyla refah ve istikrarın herkesin ulaşabileceği bir yerde olmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, BM Kalkınma Zirvesi kapsamında düzenlenen "2015 Sonrası Kalkınma Gündemi İnteraktif Diyalog Toplantısı"na Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile birlikte eş başkanlık yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Davutoğlu, 2015 yılının kalkınma gündemini ileriye taşımak için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, 2030 kalkınma hedeflerinin kabul edilmesinin önemine vurgu yaptı.

BM İklim değişikliği Konferansı'nın da Aralık ayında Paris'te gerçekleştirileceğini anlatan Davutoğlu, "Bu toplantılar, gelecek 15 yıllık kalkınma gündeminin çerçevesini oluşturacaktır" diye konuştu.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin finansmanının zorluğuna dikkati çeken Davutoğlu, bir çok hükümet için kalkınma bütçesinin çok sınırlı olduğunu bildirdi. Davutoğlu, "Mevcut yatırım ve finansman şablonları sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı için yeterli olmaktan çok uzaktadır. Birçok hükümet için mali alan sınırlıdır ancak küresel olarak esas sıkıntı mevcut mali kaynakların sürdürülebilir kalkınmaya aktarılması sıkıntısıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"Biz hiç kimseyi geride bırakmamak hedefiyle yola çıktık. Dolayısıyla refah ve istikrarın herkesin ulaşabileceği bir yerde olmasını sağlamak istiyoruz" diye konuşan Davutoğlu, katılımcılardan sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin nasıl uygulamaya geçirilebileceği ve bu hedeflerin finansmanı konusundaki önerilerini aktarmasını istedi.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcı ülke ve kuruluşların temsilcileri, kalkınma gündeminin finansmanı ve uygulamaya geçirilmesi konusundaki görüşlerini açıkladı.

26 Eyl 2015 - 23:07 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler