Bakanlar kurulu değişiyor mu? 1 Ekim 2019 sonrası yeni bakanlar kimler olacak?

Gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Ekim 2019 tarihinden sonra bakanlar kurulunu değiştireceği iddia edildi. 1 Ekim’den sonra bakanlar kurulunun değiştirileceği, Günaydın, Akşam, Milliyet ve Öncü gazetesi eski yazarlarından Memduh Bayraktaroğlu tarafından iddia edildi. İddiaya göre yeni bakan isimleri arasında ünlü sanatçı Seda Sayan, Demet Akalın isimleri verilirken aynı zamanda Sağlık Bakanlığına Mehmet Maranki, Adalet Bakanlığına Doğu Perinçek, İçişleri Bakanlığına Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar, Mili Savunma Bakanlığına Soner Polat getirilirken Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve diğer bakanlıklara herkesin çok yakından tanıdığı isimler getirileceği iddia edildi. Bakanlar kurulunun değişeceğini iddia eden Bayraktaroğlu, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, verdiği yeni bakan isimlerini, hiç bu kadar ciddi olmadığını söyleyerek sıraladı. İşte, 1 Ekim sonrası yeni bakanlar kurulu isimleri…

Bakanlar kurulu değişiyor mu? 1 Ekim 2019 sonrası yeni bakanlar kimler olacak?
Bakanlar kurulu değişiyor mu? 1 Ekim 2019 sonrası yeni bakanlar kimler olacak?
+12
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye bugün Memduh Bayraktaroğlu’nun iddiaları ile çalkalandı. 23 Haziran sonrası en çok konuşulan gündem maddelerinden olan ‘’Bakanlar kurulu değişiyor mu?’’ sorusuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’gerekiyorsa, gereğini yaparız’’ açıklamalarının ardından gözler, bakanlar kurulunda yapılması muhtemel değişikliklere çevirmişti. Bugüne kadar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından herhangi, bakanlar kurulu değişikliği ile ilgili bir açıklama gelmedi ama, bugün yapılan paylaşımda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabine değişikliğine gideceği iddia edildi.

Ekonomi, iç politika hakkında çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve Eski Başbakan Tansu Çiller’in danışmanı olarak bilinen Memduh Bayraktar bugün, kendi sosyal medya hesabı üzerinden, 1 Ekim 2019 sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni Bakanlarkurulunun kurulacağını ve mevcut bakanların yerine yeni isimlerin atanacağını iddia etti. Günlük ekonomi ve siyasi gelişmeleri kendi sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Bayraktaroğlu, bilgileri AKP içerisinde yakinen tanıdığı ve sözlerine sonuna kadar güvendiği insanlar tarafından verildiğini iddia etti.

Bayraktaroğlu, bakan olacak isimleri tek tek verdi ama verdiği isimler, toplumda farklı tartışmalara yol açabilecek ve belki de kimsenin aklına gelemeyecek isimlerdi. Verdiği isimler sebebiyle manşet başlığımıza ‘’bu bir ironi mi yoksa gerçek mi?’’ başlığı atmak zorunda kaldık ama, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; Tank Palet Fabrikasının yaklaşık yüzde 49’unu Katarlılara özelleştirdiğini, geri kalanının ise Doğu Perinçek ile bacanak olduğu bilinen Ethem Sancak’a verildiğini unutmuş olduğumuzdan kaynaklandı.

HANGİ BAKANLIĞA HANGİ İSİMLER GELECEK?

İddiaya göre, yeni bakanlar kurulu, herkesin yakinen tanıdığı isimler olacak. 1 Ekim’den sonra yeni bakanların atanacağını iddia eden Bayraktaroğlu, bakanlık kuruluna; sanatçı camiasından tutunda, PKK bölücü elebaşı, bebek katili Abdullah Öcalan ile fotoğraflar çektirmiş Doğu Perinçek, Erdoğan'la ilgili olarak, '’Ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun'’ diyen Star gazetesi sahibi ve şimdiki tank palet fabrikasının yeni sahibi Ethem Sancak, Erdoğan’ın İBB başkanı iken şoförlüğünü yapan ve sonrasında Erdoğan tarafından AKP milletvekili yapılan Ahmet Hamdi Çamlı, ABD’de yargılanan ve halen ABD’de hapis yatan Zarraf’tan, 463 Euro‘luk hediye aldığı saatle gündemden düşmeyen eski bakan Zafer Çağlayan, ‘cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak’ suçundan 369 gün hapis yatan Eski İçişleri bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu şimdiki AKP milletvekili Tolga Ağar, televizyon ekranlarında ve sosyal medya üzerinden bitkisel ilaçlar satan Maranki ve daha niceleri… Ama, bakanlar kuruluna atanacak isimler arasında en dikkat çeken isim ise, Türkiye’nin en büyük müteahhitlerinden olan Mehmet Cengiz oldu. Peki hangi bakanlığa hangi isimler geçecek? Şimdi o iddiaları paylaşalım…

BAKANLAR KURULUNDA İSMİGEÇEN İSİMLER

1 – Başkanlıkta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

2 – Dış İşleri Bakanı Emekli General İsmail Hakkı Pekin,

15 Temmuz Darbe teşebbüsünde bulunan bölücü FETÖ terör örgütü ele başı hakkında ‘’Fetullah Gülen dışında askeri lider olarak tek bir asker bile yok. Askerleri kontrol eden imamlar var, imamları kontrol eden de Gülen” sözleri ile hatırlanan eski komutanlarımızdan biridir.

3 – Milli Savunma Bakanı Soner Polat,

Aydınlık Gazetesi köşe yazarlarından biridir.

4 – Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Korkut Boratav,

Prof. Dr. Korkut Boratav, 23 Haziran seçimlerini değerlendirdiği yazısında, AK Parti'nin 31 Mart sonrasındaki durumunu analiz ederken, "AKP’nin sayısız seçim deneyimi ile İstanbul’daki kargaşa nasıl bağdaştırılabilir? Tek açıklama var: İktidar dağılmaktadır" tespitini yaptı. Boratav, "Açık-seçik ortaya çıkmıştır ki, kurumsallaşamayan bu tuhaf rejim, Türkiye’nin gelişkinlik düzeyindeki bir kapitalist toplumu yönetemez" diyen kişidir

5 – Adalet Bakanı Doğu Perinçek,

PKK Terör örgütü ele başı ile, geçmiş dönemlerde PKK kampına giderek görüşmüş ve bebek katiline gül uzattığı fotoğrafı ile akıllarda kalınan, şimdiki Vatan Partisinin Genel Başkanıdır. Perinçek aynı zamanda, Tank palet fabrikasını Katar Ordusu ile ortaklaşa satın aldığı Ethem Sancak’ın bacanağı olması ile bilinir.

6 – Kültür ve Turizm Bakanı Semih Yalçın,

MHP İstanbul milletvekili olarak, İYİ Parti Genel Başkanına yapılan saldırıya karşı "Kışkırtmalar sonucu olayların istenmeyen bir seyir izlemesinin, böyle giderse cereyan edebilecek tatsız vakaların ve bunların yol açacağı vahim gelişmelerin baş sorumlusu, kendisi olacaktır" diye tehdit mesajı gönderen isimdir.

7 – Hazine Bakanı Egemen Bağış

Bilinen gündemlerde ismi çokça zikredilen Egemen Bağış, T.C Devlet Bakanı olarak görev yapmış ve aynı zamanda, hakkında çıkarılan iddialar doğrultusunda görevden istifa etmeden önce eski başbakan şimdiki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dış İlişkiler Danışmanlığı yapmış isimlerdendir.

8 – Maliye Bakanı Muammer Güler (Eski İstanbul Valisi)

Gezi olaylarında gündemde sıkça ismi zikredilen kişilerdendir.

9 – Ulaştırma Bakanı Demet Akalın (üç isim arasından adı geçenlerden)

İstanbul-İzmir otoyolunu 2 saatte geçtim diyerek yasalara aykırı davrandığını itiraf etmiş ve sonrasında nedeni bilinmeyen biri sebepten dolayı Erdoğan tarafından tebrik edilmiş ünlü sanatçılardan biridir.

10 – Aile Bakanı Seda Sayan (Ünlü Sanatçı)

Birçok kere evlenip boşanan olarak bilinen ünlü sanatçılardan biridir. Şimdi Aile bakanı olacağı iddia ediliyor.

11 – Sağlık Bakanı Ahmet Maranki

(Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yaklaşık 3 bin 400 doktorlarından bir tanesidir. Ahmet Maranki, modern tıp yerine etlerle, sütlerle, doğal bitkilerle ilgilenen birisi olarak tanınıyor. Tek sorunu, akıl ile ilgili bir bilgiye sahip olmayışıdır)

12 – Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Mehmet Cengiz

AKP’ye yakınlığı ve Türkiye’nin birçok önemli projelerinde ki imzası ile bilinen Cengiz Holdingin genel Kurul Başkanıdır. Devlet halen, yaptığı yol ve köprü projelerinde Cengiz holdinge, dolar bazlı geçiş garantisi altında milyonlarca Lira ödediği bilinir. Birde millete söylediği sözleri ile…

13 – Çevre ve Şehircilik Bakanı Melih Gökçek

(Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı)

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Şimdi ki Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın ‘’parsel parsel sattı’’ dediği eski belediye başkanlarından biridir. Gökçek aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesine bıraktığı milyarlarca borcun muhalefet tarafından tek sorumlusu olarak gösterilir.

14 – Ticaret Bakanlığına Berat Albayrak

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, şimdiki Hazine ve Maliye Bakanı)

Berat Albayrak şimdiki Hazine ve Maliye Bakanıdır. Muhalefetin dilinde sosyete bakan, halkın dilinde ‘’Türkiye şaha kalktı’’, Tünelin ucunda ışık göründü’’, ‘’en kötüsünü geride bıraktık’’ 2019 yılında 2 milyon 500 bin kişiye istihdam sağlayacağız’’ sözleri ile hatırlanan, yüce milletimize umut veren, Türkiye’nin yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Albayrak yaptığı başarılardan dolayı mıdır bilinmez ama tüm olumsuz söylemlere karşı bulunduğu makamı uzun süredir koruyan bakanlardan biridir.

15 – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ethem Sancak

Cumhurbaşkanına aşk ve sevgiyle nasıl bağımlı olduğunu dile getiren Ethem Sancak, zamanında Vatan partisi Diyarbakır il başkanı olarak tanınır.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

18 Ağu 2019 - 18:09 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

İsmi lazım değil. - Admin kafana uçak mi düştü? Bu neyin kafası la

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 18:09
05

Adnan - Bunu da haber yapmışsınız ya Allah akıl versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 18:09
02

Misafir - Bu haberi yazan acaba yazarken yazdıklarına kendi de inanarak mı yazdı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 18:09


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler