Bakan Soylu'dan Korucu ve Jandarma Uzman Erbaş Açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim programına katıldı. Güvenlik korucularına ilişkin sayısal veriler aktaran Bakan Soylu 5 bin korucunun da Uzman Erbaş yapılacağını açıkladı.

Bakan Soylu'dan Korucu ve Jandarma Uzman Erbaş Açıklaması!
Bakan Soylu'dan Korucu ve Jandarma Uzman Erbaş Açıklaması!
Video için play'e tıklayın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim programına katıldı. Güvenlik korucularına ilişkin sayısal veriler aktaran Bakan Soylu 5 bin korucunun da Uzman Erbaş yapılacağını açıkladı.urada önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Soylu’nun konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle;

Sizler korucusunuz. Eskiden geçici köy korucusunuz. Ama şimdi Haburda, Metina’da Zap’ta, Pençe Harekatı’nın içerisinde, Fırat Kalkanı Harekatı’2nını içerisinde siz varsınız. Hem de hiç hesap kitap yapmadan. Çünkü bizim doğu ve güneydoğuya verdiğimiz sözlerimiz var.

2007 yılından sonra koruculuk sitemi bizim iktidarımızla çok başka yerlere taşındı. Gerek sosyal haklar gerekse özlük hakları bakımından bugün çok başka yerdedir.

Operasyon tazminatlarından, maaş düzenlemesinden, ekipman ve teçhizat desteğinden, emeklilik imkanlarına kadar pek çok konuda fark yarattık. Korucular daire başkanlığı’nı kurduk ve bu sayede sistemi kurumsallaştırdık.

Yaptığımız düzenleme ile güvenlik korucularımızın primlerinin tamamımın devlet tarafından karşılanmak üzere sigortalı sayılmalarına imkan tanıdık. Bu ilk kez oluyor.

Bu düzenleme yıllarca konuşuldu ancak biz bir adımda bunu sağlamış olduk.

Operasyon tazminatı diye bir şey söz konusu değildi.

Şimdi operasyon taminatlarını attıkları her adımda operasyon başına para ödenir hale getirdik.

Emekli korucularımızda dahil olmak üzere tüm korucularımıza hadsız silah taşıma imkanı getirdik.

2211 korucumuzu Uzman Erbaş yaptık.

Ve şuanda yeni bir hamle ile birlikte, verdiğimiz söz şu ilk adımda 5 bin korucumuz Uzman Erbaş olacak ve bunu sağlayacağız ve bunu gerçekleştireceğiz.

Dün korucularımıza cep telefonu verdik.

Operasyonlarda çok daha iyi bir koordinasyonun sağlanabilmesini temin edebilmek için.

18 bin 4825 güvenlik korucusunun her birini konuşup emekli ettik. Kendileri istediler. Onlara karşı bir adım attık.

Bu korucularımızı emekli etmeden önce ortalama korucu yaşı 33-34’lerdeydi.

Şimdi bunu 8-9 yaş düşürebilme fırsatına sahip olduk.

25 bin 118 yeni güvenlik korucusu aldık. Düzeltiyorum yaş ortalamasını 44’den 32’ye düşürdük.

Toplam 26 ilde 54 bin 7 güvenlik korucumuz görevi başında.

Emekli olanların yerlerine varsa çocukları,kardeşleri veya tavsiye ettiklerini yerlerine güvenlik korucusu olarak aldık.

Jandarma Genel Komutanlarımızla birlikte korucularımız için yeni bir karar verdik.

Foça eğitim alayında, 12 ayrı gruba komando eğitimi verdik ve yine güvenlik korucularımıza iller arasında görevlendirilme imkanı sağladık.

Şu gördüğünüz kıyafetler, ayakkabılar… Sayın Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Jandarmamızın hangi kıyafeti varsa, bizim polisimizin, askerimizin hangi kıyafeti varsa benin güvenlik korucumda aynı kıyafeti giyecek. Bu kadar açık ve net söyledi.

2000-3000 jandarmamızı kendi imkanlarımızla tatile gönderdik. Polisimizi, sahil güvenliğimizi tatile gönderdik.

Şimdi bu sözü de buradan verelim, 2020 yılında 3000 güvenlik korucumuzu aileleri ile birlikte tatile göndereceğiz.

1743 korucu şehidimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

13 Kas 2019 - 11:07 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Trgt - Bakanım 2020 koruculuk tan uzmanlığa geçiş yapılacak mı inş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Eylül 06:53
08

Selim - Yetkililerden; Koruculuktan uzmanlığa geçişte eğitim düzeyi yüksek kişiler için yaş sınırını 35 yapmalarını istiyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:07
07

İbrahim - Koruculuktan uzmanliğa geçiş orta okul olmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:07
06

Sedat - Uzman olmak istiyoruz ama yaşa takılıyoruz çünkü yaş la ilgili sıkıntılarımız var yaş esnetilsin istiyoruz lütfen destek olun lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:07
05

Muhammed alattin - Sn. Bakanım uzman olmak istiyorum ama bu lise şartlı olmasın bn orta okul mezunuyum ve çok arkadaşımda uzman olmak istiyorlar ama onlarda bnm gibi orta okul mezunudurlar sizden yardım istiyoruz bu şart orta okul olsun lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:07
04

Korucu - Lütfen uzman aliminda yas sınırı esnetilsin uzman olmak isteyen diger korucularada hak verilsin sayın bakanımız bize destek olun lutfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:07
03

Selim - Yetkililerden; Koruculuktan uzmanlığa geçişte eğitim düzeyi yüksek kişiler için yaş sınırını 35 yapmalarını istiyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:07
02

Çetin - Yas sınırı 30 olmasını istiyoruz sayın baskanm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:07
01

Okan - Sayin bakanım yas sınırı lise olayi olmasa gercekten com iyi olacak ilk koruculuktan uzmanliga alinan kisilerde bu sartlar yoktu sadece yas siniri vardi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:07


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler