Bakan Pakdemirli'den İlginç Açıklama: Çiftçi Çok Çok Çalışır, Az Az Kazanır

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesinde Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinlikte "Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesinde Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinlikte "Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa Karacabey Ziraat Odası binasının açılış ve etkinlik merasiminde, "Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle. Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından dolayı gübre, yem, ilaç fiyatları arttı. Bunların hepsini biliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:  "Bürokratlar ve genel müdürler ile Türkiye'deki tüm illeri ziyaret etmeye başladık. Bu sırada gördüm ki ufacık problemler, Ankara'ya varmadan dağ gibi oluyor. Bizim daha çok sahada olmamız, vatandaşa ve üreticiye dokunmamız lazım. Bizim tarım politikalarını yazarken danışmanlara ihtiyacımız yok. 'En büyük danışmanımız, köylümüz ve çiftçimiz' diyerek, 81 ili dolaşmaya başladım.'' şeklinde konuştu.

"ÇİFTÇİ ÇOK ÇOK ÇALIŞIR, AZ AZ KAZANIR"

Çiftçilerin temel ihtiyaçlarında fiyatları düşürmek için bakanlık olarak faydalı çalışmalar yaptıklarını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle. Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından dolayı gübre, yem, ilaç fiyatları arttı. Bunların hepsini biliyoruz. Günbegün bütün üreticilerin üzerinde inanın sizlerin adına baskı kuruyoruz. 'Tamam bir iki ay döviz kurları çok arttı ama şimdi geriye geldi. Hadi bunları düşürün' diyoruz. Olmazsa olmazımız, Türkiye'nin üretimi, sizlerin üretmeniz. Bir ülkede tarım, savunma kadar önemli. Her şeyiniz olabilir, uçağınız, roketleriniz, hatta uzay mekiğiniz olabilir ama buzdolabı boşsa bunun bir anlamı yok. Buzdolabını dolduran da sizlersiniz. Gelecek yılın çok daha bereketli ve verimli olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

08 Ara 2018 - 14:57 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Jsjsj - Size oy verenin bir de yaptığı açıklamaya bak..şeb de suç yok evlat başınızdaki bi b.. değil ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 14:57
06

Ahmet - Çiftçi az kazansın ama çok vergi ödesin. Aman bu böyle devam etsin. Yoksa bizim hazır yiyiciler nasıl lüks yaşayacak. Sayın Bakan bu lafı söylerken hiç mi utanmadınız hiç mi yüzünüz kızarmadı. Sizlere yazıklar olsun!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 14:57
02

Biri çiftçi mi dedi - Ben çiftçi bir ailenin 8 çocuğundan 4. Süyüm ama sırf birşey kazanmadan gece gündüz tarlada çalışıp senin gibilerinin karnını doyuracağıma bende bu işi bırakır kendi karnımı doyururum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 14:57
01

Biri çiftçi mi dedi - Çiftçinin mahsülüne zam yok ekmeğe zam var una zam var gübreye zam var ekipman ve zirai alet ve ilaçlara her boka zam var çiftçinin yüzü gülmedi anasını satayım güldürmek için ne yaptınız da çiftçi gülmedi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 14:57


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler