Bahçeli'den Hediye Uçak İçin Sert Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Katar'dan hediye uçak kabul edilmesine sert tepki gösterdi. Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hediye, hibe kabul etmez, uçak ihtiyacı varsa bunun piyasası neredeyse, kendi kaynaklarıyla almayı tercih etmelidir." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın mensuplarıyla bir araya geldiği öğle yemeğinde gündeme dair muhabirlerin sorularını cevapladı. Toplantıda Katar tarafından hibe edildiği açıklanan lüks uçakla ilgili soruya Bahçeli’den sert yanıt geldi.

Soru üzerine “O konuda görüşüm çok nettir” diyen Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti hediye, hibe kabul etmez. Türkiye’de uçak ihtiyacı varsa bunun piyasası neredeyse kendi kaynaklarıyla almayı tercih etmelidir.

Şu sualin cevabı da netleşmelidir. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığının ve devlet yönetiminin kendilerinin uluslararası ilişkilerde taşıyıcısı olarak uçaklardan ihtiyacı varsa onu satın alabilir, ihtiyaç yok ise almaya gerek yok.

Ama ‘bana hibe edildi hediye edildi’ bu Türk milletinin kabul edeceği bir durum değil. Recep Tayyip Erdoğan’ın da bunu kabul etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’dan alınan uçakla ilgili tartışmalara Azerbaycan dönüşü uçakta şu sözlerle yanıt vermişti: “Katar bu uçağı satıyordu, hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı (500 milyon dolar). “O esnada biz de ilgilendik. Katar Emiri, bundan haberdar olunca uçağı Türkiye'ye hibe etti; ‘Ben Türkiye'den para almam; bunu Türkiye'ye hediye ediyorum, hibe ediyorum' dedi. “O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nindir.”

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 Eyl 2018 - 13:52 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Kendal - Vay Bahçeli vay iş koltuk değnekliği yaptığın kişiyi tanımadan değneklik yapmaya devam et... karşılığında neler vermiştir Tayyip efendi Hz leri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 13:52
03

Tc - Bahçeli ammada yanar dönersin ne oldu menfaatin bittim Tayyip Erdoğan'dan türk milleti sizlerin gerçek yüzünü görünce asla affetmez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 13:52
01

... - Adam para almiyor sa bunun baska cikar yolu ne ha bu zamaninda bizden bi yardim bi destek gormus ki simdi bunu o yuzden para almam diyor zaten sizingibiler oldugu surece bu ulke buyuyemez!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 13:52


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler