Bahçeli'den Flaş Erken Seçim ve Seçim Barajı Açıklaması

Katıldığı bir programda vatandaşlara seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçime ve seçim barajının düşürülmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Manisa'da vatandaşlara seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim meselesin değinirken seçim barajı hakkındada önemlli açıklamada bulundu.

Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Kahraman efeler, 'Gerekirse 100 yıl dağda yaşarız ama vatanımızı terk etmeyiz' diyerek Selendi'yi düşmana dar etmişlerdir. Havası buram buram Kuvayi Milliye kokmaktadır.

Selendili kardeşlerimin çalışkanlığı, sabrı dikkat çekici ve övgüye layıktır. Ancak Selendi'nin birçok sorunu bulunmaktadır. İlçe ve büyükşehir belediye başkanlarımızın azimkar gayretlerini görüyor ve takdir ediyorum. Üreterek gelişeceğiz. Geliştikçe büyüyeceğiz. Büyüdükçe zenginleşip sosyal ve ekonomik engelleri bertaraf edeceğiz.

Bizim kaybedecek zamanımız yoktur. İşimiz ise çoktur. Selendi'de işlenen kilimler dayanışmanın adeta sembolüdür. Selendi düşüncelidir ama asla yalnız değildir. MHP var gücü ile Selendili kardeşlerimizin yanındadır.

MHP, gecesini gündüzüne katmakta sizlerin muhatap olduğu her türlü sorun üzerine kafa yormaktadır. Bizim öncelikli gayemiz vatandaşlarımızın huzur ve refahıdır. Selendili çiftçilerimizin de son dönemde yaşadığı sorunlara her açıdan odaklanmış bulunuyoruz. Üzüm üreticilerimizin emeğinin karşılıklarını alamadıkları ortadadır. Gelirler düşmektedir. Çiftçi kardeşlerim biliyorum durumunuz zordur, sesinizi duyuracak bir yer arıyor, yardım bekliyorsunuz. İşte MHP buradadır. Sizin yükünüzü hafifletmek, sesinizi duyurmak için yanınızdadır. 4 Ekim'de Manisa'da da ifade etmiştim. Çalışmalarımızın Meclis çatısı altında büyük bir özveri ve titizlikle devam etmektedir. Bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılacak alınacak tedbirlerin tespiti maksadıyla 7 Kasım'da bir araştırma komisyonu kurulmuştur. Çiftçilerimizin boynu büyük kalmayacaktır. Kaygımız sizlersiniz, bu uğurda ne gerekiyorsa yapacağız.

Seçim Barajı

16 Nisan'da sizlerin oyları ile anayasal bir içerik kazanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonra seçim barajı yeniden düşünülmelidir dedik bir kıyamettir kopardılar. Kötülük abideleri ile iyi niyetli görüşlerimizi çarpıtarak yansıttılar. Baraj endişesi ile telaşlandığımızı utanmada, yüzsüzce dillerine doladılar. MHP baraj korkusu olan değil, barajlara rağmen, tüm engelleri yıka yıka bugünlere ulaşmış büyük bir millet eseridir. Baraj olursa geçeriz, önümüze set çekerlerse aşarız. Yüzde 7 mi olur, 5 mi olur, 10 olarak mı kalır. Uygun adım atılması gerektiğini söyledik. Hakkımızda kamuoyu oluşturmaya çalıştılar ancak tutmadı, tutmayacak. MHP'nin baraj sorunu asla yoktur. Gerçek anlamda baraj endişesi yaşayanlar Türk düşmanlığını taşeronluğuna soyunan mihrak ve siyasi kalıntılardır.

MHP'nin Meclis dışında kalacağını dillendirenler her seçim sonucunda sandığa toslamışlar yine de uslanmamışlardır. Çünkü bunlarda utanma arlanma yoktur. Çünkü bunlarınki davul derisidir. ne tuhaftır ki CHP siyasi varlığı ve geleceği ile ilgili korku mu yaşıyor sorusunu kimse sormuyor. HDP Eş Başkanını sazı ile ekranlara çıkarıp şarkı türkü söyleyenler MHP'nin baraj altı kalacağını iddia edebilecek kadar ipten kazıktan boşanmışlardır. Tencere tava bunlarınki hep aynı hava. Bize elbise dikmeye çalışanların önce yama tutmayan yırtıklarını tamir etsinler.

AK Parti ile Yan Yana Mücadelemiz Sürecek

CHP, PKK'nın siyasi uzantıları ve kıyıda köşede kalmış çürük çarık siyasi oluşumlardan medet umarak ittifak arayışlarına başlamıştır. Fare deliğe sığmamış bir de kuyruğuna kabak bağlamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerinin tek adamdan yana olanlarla, demokrasiden yana olanlar arasında geçeceğini söylemektedir. Adalet yürüyüşlerinde yollara saçtıkları işbirliğini CHP'lisi, HDP'lisi iplisi ipsizi yeniden bir araya getirmek için zaman ve zemin aramaktadır. Önümüzdeki siyasal süreçte bloklaşma sertleşir, cepheleşme keskinleşirse CHP yanına HDPyi de alıp 16 Nisan'ın rövanşını almak için çalışmalarına hız verirse MHP buna tepkisiz kalmayacaktır. Partimiz 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan'ın gereği olarak AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet etme sistemini 2019'a tam manasıyla tesis etme maksayı ile birlikte ve yanyana mücadelesini sürdürecektir.

Pensilvanya'dan beslenen, Türk düşmanlarıyla yatıp kalkanlar vaziyet almışken ben diyemeyiz, benlik davası güdemeyiz. Türkiye'ye asırlık kinle savaş açanlara karşı yegane dayanağımız aziz milletimizdir. Zoraki ittifaklar, milli irade karşısında dağılacaktır. Başka yolu yoktur. Tüm çıkışlar da kapalıdır.

Erken Seçim

MHP muhtemel erken seçim senaryosuna olumlu bakmadığını her fırsatta dile getirmiştir. Seçilmiş hükümet görevinin başındadır. Kaygıya yer ve gerek yoktur. Erken seçimin siyasi belirsizlik doğurma ihtimali yüksektir, akıl karı olmadığı da açıktır. Türkiye terörle mücadelede yoğun çaba sarfederken bu çabaların erken seçim gündemi ile akamete uğramasına razı olamayız."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Kas 2017 - 12:46 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler