'Azınlık hükümeti yerine milletin iradesini arzularız'

MHP lideri Bahçeli "Azınlık hükümetine neden destek verelim? Azınlık hükümetine destek demek, AK Parti'yi arzuluyoruz demektir. Onu arzulayacağımıza millet iradesini arzularız" dedi.

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkez binasında partililerle bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından partililere hitap eden Bahçeli, Ramazan Bayramı'na acı, ıstırap ve üzüntülerle erişildiğini belirterek, İslam coğrafyasında zulüm, işkence, cinayet ve her türlü zulmün yaşandığı bir ortamda, İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı idrak ettiğini aktardı.

Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti devleti de İslam coğrafyasının en önemli, etkin ve güçlü bir devleti olarak bunda öncülük yapmalı, mutlaka bir çözüm yolunu, Türkiye'nin bulması gerektiğini, Müslümanlara anlatarak, onlar arasındaki dayanışmayı, güç birliğini sağlaması gerekmektedir" diye konuştu.

-"MHP, anamuhalefet görevini üstlenerek..."

Koalisyon görüşmelerine değinen Bahçeli, pazartesi gününden itibaren ikinci tur görüşmelerin yapılacağına işaret etti.

Bahçeli, "MHP, anamuhalefet görevini üstlenerek, bugünkü çözümcü iktidarın uygulamalarını denetlemek ve onların ülkemizin geleceğiyle ilgili tehlike ve tehdit arz eden durumları dikkate alarak uyarmak görevini üstlenmek suretiyle, demokrasideki muhalefet üslubunu taşıyarak, gerekli hizmeti milletimize sunma arzusu taşımaktadır" dedi.

-"Herkes MHP'den bahsetmiştir"

Bahçeli, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, "MHP'nin yaptırdığı ankete göre, olası bir erken seçimde MHP'nin oyunun yüzde 19 olduğu ve bu yüzden erken seçime sıcak bakıldığı" yönündeki sorusu üzerine Bahçeli, "Bizim böyle bir anketimiz yoktur. Basında yine muhtelif çevrelerin, her siyasi kurumu yönlendirmek amacıyla, ortaya koymuş oldukları disiplinsiz görüşlerdir" yanıtını verdi.

Bahçeli, "Olası bir erken seçimde MHP'nin oy oranı artar mı, yoksa geriye düşer mi?" şeklindeki soruya, "Tabii onu milletimiz bilecektir. 7 Haziran seçimlerini denemiştir. 80 milletvekiliyle TBMM'de temsil yetkisini vermiştir. Ama herkes MHP'den bahsetmiştir. MHP'siz bu işler olmaz demiştir. Zannediyorum erken bir seçimde milletimiz, 'Bunlara değil, MHP'ye ihtiyaç var ve MHP'yi iktidara getirmek istiyoruz' diyeceklerdir" ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Dolmabahçe mutabakatına ilişkin eleştirilerinin olduğunun" anımsatılmasının ardından Bahçeli, şunları söyledi:

"Sarayın en küçük konularına kadar eğilen, AK Parti'yi çok yakından takip eden, her gün konuşan bir cumhurbaşkanının, Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmelerden haberinin olmaması kanaatimizce mümkün değildir. Eğer bu konu, söylediği gibiyse o zaman hükümetin ilgili kanadının orada temsil edilmiş olan şahsiyetleri, mutlaka bir açıklama yapmalı ve başbakan yardımcısı, parti yöneticisi, geçmişte içişleri bakanlığı yapmış olan şahsiyetlerden oluşan böyle bir heyeti ya inkar ediyor demektir ya da onları aldatıyor, yeni bir senaryonun başlangıcını çiziyor demektir."

-"Milletin iradesini arzularız"

"Anamuhalefet olma isteğinizi ilk günden beri söylüyorsunuz fakat 'Ülkenin hükümetsiz kalmaması için kapımız da açık' dediniz. Buna mevcut hükümetin azınlık hükümetine destek şeklinde bir yorumu oldu. Azınlık hükümetine son çare olarak MHP destek verir mi" şeklindeki soru üzerine de Bahçeli, "Azınlık hükümetine neden destek verelim? Azınlık hükümetine destek verme demek, sadece AK Parti'yi arzuluyoruz demektir. Onu arzulayacağımıza millet iradesini arzularız" yanıtını verdi.

18 Tem 2015 - 16:50 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler