"Asgari Ücretlilerin Milli Gelire Katkısı Yüzde 25, Milli Gelirden Aldığı Pay ise Yüzde 5"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak asgari ücret konusuna değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak asgari ücret konusuna değindi.

Ahmet Önal meclis konuşmasında "Bilindiği üzere, şu günler TÜRK-İŞ ile Çalışma Bakanlığı arasında asgari ücrette yapılacak zam artışını belirlemek üzere çalışma yapılıyor. Asgari ücretli çalışanımızın bu yıl millî gelire katkısı yüzde 25 iken millî gelirden aldığı pay sadece yüzde 5'tir. Pırlantadan yüzde 1 vergi alan devletimiz asgari ücretlinin maaşından her ay yüzde 28 oranında vergi almıştır. Yani asgari ücretli her ay maaşının üçte 1'ini vergi olarak devlete ödemiştir. Hâlen asgari ücretlilerimizin tamamı açlık sınırının altında maaş almaktadır. Bu yıl elektriğe yüzde 60, doğal gaza yüzde 50, temel gıda ürünlerine ise ortalama yüzde 40 zam yapılmıştır. Kırıkkale'de ortalama 4 kişilik bir ailenin kasım ayı elektrik faturası 150, doğal gaz faturası ise 400 TL'dir. Birçoğu kira veren, çocuk okutan asgari ücretlilerimize 2020 yılı için hak ettiği zam verilmeli, ayrıca asgari ücretliden alınan vergiler tümüyle kaldırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

03 Ara 2019 - 20:35 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler