Öğretmenler arasında maaş farkı ne kadar?

Aday öğretmen ile 30 yıllık öğretmen maaşı arasında ne kadar fark var? Devlet memuriyetine aday öğretmen olarak başlayanlar ile öğretmenlik mesleğinde 30 hizmet yılını doldurmuş ve kazanılmış hak aylığı bakımından 1 inci derecenin 4 üncü kademesine gelmiş olanlar arasındaki aylık maaş farkı miktarı dikkat çekecek düzeyde bulunuyor.

Aday öğretmen ile 30 yıllık öğretmen maaşı arasında ne kadar fark var? Devlet memuriyetine aday öğretmen olarak başlayanlar ile öğretmenlik mesleğinde 30 hizmet yılını doldurmuş ve kazanılmış hak aylığı bakımından 1 inci derecenin 4 üncü kademesine gelmiş olanlar arasındaki aylık maaş farkı miktarı dikkat çekecek düzeyde bulunuyor. Devlet memurlarının hizmet yılları ve kadro dereceleri yükseldikçe genellikle maaşları da artıyor. Ancak, işe yeni giren ile 30 yıl hizmeti olan memurlar arasındaki maaş farkı bazı unvanlarda az iken, bazı unvanlarda daha fazla olabilmektedir. Kadro unvanı öğretmen olan Devlet memurları bakımından memurunyeri.com olarak konuyu ele aldığımızda, göreve yeni başlayan aday öğretmen ile mesleğinde 30 yıl hizmeti bulunan öğretmen arasındaki aylık net maaş farkının çok az olduğunu ve bunun yıllar süren meşakkatli hizmetin karşılığı bir fark olamayacağı değerlendirmesine ulaşmaktayız. 2014 yılı ikinci altı ayında %15 Gelir Vergisi kesintisiyle ve aile yardımından yararlanmayan (bekar/eşi çalışan ve çocuksuz), aday öğretmen ile 30 yıllık hizmeti olan öğretmen maaşı arasındaki fark şu şekilde: DERECE/KADEME                  HİZMET YILI                        AYLIK NET MAAŞ* (2014) 1/4                                                 30                                                              2.496,53 TL 9/1                                                  0                                                                2.148,46 TL   Aylık net maaş farkı :  348,07 TL *Ek tazminatlar, ek ders ödemeleri ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi ile sendika aidatı kesintisi dikkate alınmadan hesaplanmıştır. memurunyeri

27 Eki 2014 - 13:25 - ÖABT Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler