İngilizce Öğretmenleri Ek Atama İstiyor

İngilizce Öğretmenlerine Ek Atama Gelir mi?  İşte Abbas GÜÇLÜye yöneltilen o soru.

İngilizce Öğretmenlerine Ek Atama Gelir mi? 

İşte Abbas GÜÇLÜ'ye yöneltilen o soru...

''Sayın Abbas Güçlü,
2014 Eylül 40 bin öğretmen atamalarında en büyük haksızlık İngilizce branşına yapılmıştır. Sayın Bakanımız NabiAvcı ve Sn Müsteşarımız Yusuf TEKİN "İhtiyaca göre en adildağılımı" yapacaklarını sürekli sözlü olarak, basın ve sosyalmedyada dile getirdiler. 2013 atamalarında 16 bin İngilizce ihtiyacı varken 6200atamayapıldı. 2014 ihtiyaç sayımız 19 bine yakın olmasına rağmen 3binlerde bir alım yapıldı. Hakkımız olan kontenjan bizden alınıp normfazlasısınıföğretmenleri başta olmak üzere diğer branşlara dağıtıldı. Sayın Bakanımız ve Müsteşarımızın adil dağılım sözlerine güvenerek sıralaması 5000 ve 6000 arası olan öğretmen arkadaşlarımız ücretli öğretmenlik ve özel okul, dershane ve kolejlere başvurmadılar. Üstüne torbayasasının gecikmesi ve kontenjanların çok geç açıklanması sebebiyle atanmayı bekleyen öğretmen arkadaşlar başvuruda bulunamadılar ve şuan İŞSİZLER. Bazı erkek öğretmenlerimiz adil dağılım yapılacağına güvenerek askerlik başvurusunda bulunmadılar. Yine kontenjanların geç açıklanmasından dolayı şuan askere de gidemiyorlar askerlik işi de Şubat ayına kaldı. Gördüğünüz gibi ihtiyaca göre adil dağılım sözleri, verilen umut ve vaatler, son olarak torba yasasının da çok geç kabul edilip kontenjanların gecikmesi tüm öğretmen arkadaşları mağdur etmiştir. Ne ücretliöğretmenlik yapabiliyoruz, ne özel okullarda çalışabiliyoruz ne de askere gidebiliyoruz. Sebebi MEB ve çok ama çok geç açıklanan kontenjanlar.
2013 ilk atamadaDinKültürüÖğretmenlerine 1865 kontenjan verildi, ardından 23 Eylülde 3227 ek atama yapıldı ve dincilere 2065 kontenjan verildi. Gerekçe olarak ise "çok ihtiyaç var" gösterildi. 2013 atamalarında Din Kültürü Öğretmenlerine yapıldığı gibi 2014 atamalarında da İngilizce öğretmenlerinin mağduriyeti en kısa zamanda ek atama ile giderilmelidir. ilk atamanın hemen ardından boş kalan kontenjanlara gerekirse 1000-2000 kontenjan daha eklenip EK ATAMA talep ediyoruz ve bu sefer adil dağılımla İngilizceye hakkı olan kontenjanın verilmesini talep ediyoruz. Başta sayın Avcı ve Tekin olmak üzere tüm MEB personelinden gerekli duyarlılığı gösterip yapılan hatayı düzeltmelerini talep ediyoruz. İyi çalışmalar
Saygılarımızla
Hakkı yenen İNGİLİZCEÖĞRETMENLERİ''

 

İlerleyen zamanlarda durumun netliğini göreceğiz...

egitimajansi

28 Eyl 2014 - 15:22 - ÖABT Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler