2019-KPSS ÖABT Uygulanacak Alanlar Açıklandı

ÖSYM tarafından 2019-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS): Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Uygulanacak Alanlar açıklandı.

ÖSYM tarafından 2019-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS): Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Uygulanacak Alanlar açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı arasında imzalanan Protokol kapsamında ÖSYM tarafından 2019 yılında; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılacaktır.

ÖABT’de adaylara; Sınıf Öğretmenliği ve Yabancı Dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisi ile ilgili 45 soru, alan eğitimi ile ilgili 30 soru, diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimi ile ilgili 15 soru sorulacak ve cevaplama süresi bu doğrultuda belirlenecektir.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türü kullanılacaktır.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

27 Ara 2018 - 16:21 - ÖABT Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

Besyo - Geldi sınava kaldı 205 gün konuları yetiştirmeye çalışıyoruz çıkın birde beden eğitimi öğretmenligine alan getirin yazıklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Aralık 16:21
03

öğr. adayı erdinç - çok güzel olmuş aslında tüm alan olmalı alansız kpss mi olur kpss yi kaldıracaklar diyenlere çok güzel cevap olmuş bi de şu alan sınavlarını her ilde yapsalar çok güzek olacak bi ton masraftan kurtarsalar keşke zaten işsiziz cebimdeki son parayı da yol parasına veriyorum olmadı borç alıyorum inşaAllah yeni ösym başkanı bu dertten de kurtarır bizleri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Aralık 16:21
02

hasan besyo - arkadas tamam da hangısıne agırlık vermek lazım alan mı gk-gy mı egıtım mı Allah için osym sıtesınde bı sey yaz mıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Aralık 16:21
01

bd - tüm alanlada alt konu başlıkları hangileri bilen var mı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Aralık 16:21


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler