Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılki Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) girmiş adaylardan 250 engelli öğretmen alımı yapacak.
MEB yetkililerinden gelen bilgiye göre, 250 öğretmen ataması için adayların, Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde geçen genel şartlar ile EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilen özel şartları taşıması gerekmekte.
Bu durumda, başvurular 14-17 Haziran'da "http://mebbis.meb.gov.tr" veya "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerindeki elektronik başvuru formu doldurularak gerçekleştirilecek.
Gerekli Belgeler
*Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi,
*Pedagojik formasyon belgesi
*2016 EKPSS sonuç belgesi
*Engelli sağlık kurulu raporu
*Herhangi kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadığını bildiren beyan
-Atanan engelli adayların, göreve başlama işlemleri esnasında, öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri de gerekmektedir.
-Atamalar, adayların tercih ettiği illere, ilan edilen kontenjan sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Atanan öğretmenlerin görev yerleri valilikler tarafından belirlenecek.
Eğitim ile ilgili tüm haberleri en hızlı ve en güvenilir şekilde almak istiyorsanız kpsscafe.com.tr’yi takipte kalın.
Kpsscafe.com.tr
Son Güncelleme: 08.06.2016 16:31