Türk fotoğraf sanatçıları ABD'de tanıtılacak

ABD'de düzenlenen Los Angeles Fotoğraf Festivali'nde Türk fotoğraf sanatçılarını Amerikalı sanatseverlere tanıtan "Concept: Turkey" fotoğraf yarışması için başvurular başladı.

LOS ANGELES (AA) - ABD'de düzenlenen Los Angeles Fotoğraf Festivali'nde Türk fotoğraf sanatçılarını Amerikalı sanatseverlere tanıtan "Concept: Turkey" fotoğraf yarışması için başvurular başladı.

Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada fotoğraf sanatçıları, şehir, insan, doğa, manzara ve nesneler üzerine kurgulanmış üç farklı fotoğraf ile 31 Temmuz’a kadar yarışmaya katılabilecek.

Los Angeles Fotoğraf Festivali kurucusu ve fotoğraf sanatçısı Mert Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin ABD'de gördüğü ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Türkoğlu, projeye ilişkin California Üniversitesi'nden davet aldıklarını, geniş katılımlı bir konferansla projeyi ve Türkiye ile Amerika arasındaki sanatsal işbirliklerini konuşma fırsatı bulduklarını ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Fotoğraf sanatı, kültürler arasında bir köprü kurarak işbirliğini daha ileri boyuta taşımaya yardımcı olabilir. 'Concept: Turkey' kültürlerin buluşması adına çok önemli bir etkinlik. Türk insanının yaşamını ve kültürünü Amerikalılara tanıtabilmek için fotoğrafla ilgilenen herkesi projede yer almaya davet ediyoruz.  Yarışmada geçen yıl ulaştığımız yüksek katılım Türk fotoğrafçılığı adına bizi memnun etti. Bu sene Kültür Bakanlığı’nın katkısıyla projenin daha da ses getireceğine inanıyoruz."

Los Angeles ve İstanbul'daki sergi programlarıyla etkin ve başarılı bir kültürel diplomasi girişimi olarak değerlendirilen Los Angeles Fotoğraf Festivali'nin düzenlediği yarışmada finale kalan 35 fotoğraf,  11-15 Ağustos tarihleri arasında Los Angeles'taki Hatakeyama Galeri’de sergilenecek.

09 Tem 2015 - 11:19 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler