'Köylü Ressam' Uluğ maketi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan ve "Köylü Ressam" olarak tanınan Halil Basri Uluğ tarafından yapılan Ankara Savaşı'nın üç boyutlu maketi tamamlanarak, ziyarete açıldı.

ANKARA (AA) - "Köylü Ressam" olarak tanınan Halil Basri Uluğ (55) tarafından yapılan Ankara Savaşı'nın üç boyutlu maketi tamamlanarak, ziyarete açıldı.

Çubuk Belediyesinin katkılarıyla, Ankara Savaşı'nın 3 boyutlu maketini gece gündüz çalışarak bir yılda tamamlayan Uluğ, eserini Çubuk Şehir Müzesi'nin giriş katında sergilemeye başladı. Girişlerin ücretsiz olduğu müzede, ses ve ışık efektleri de eklenen maket, haftanın 6 günü ziyaret edilebilecek.

Savaşla ilgili çok fazla bilgi ve belgenin olmaması nedeniyle çalışmanın kendisini çok yorduğunu ancak eserin ortaya çıkmasıyla aldığı beğenilerin bu yorgunluğa değdiğini ifade eden Uluğ, maketi tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

-Uluğ, şunları kaydetti:

"1402 yılında ilçemizde yaşanan Ankara Savaşı'nın maketini 12 metrekarelik bir alanda yapmayı başardım. Bu gördüğünüz 1/25000 ölçekli savaş meydanının replikasını (birebir aynısını) yapmak için bir yılda 4 bin saatten fazla mesai harcayarak çeşitli boylarda 10 binin üzerinde maket hazırladım. Çalışmamda savaş alanının geçtiği yerleri bizzat gidip günlerce dağlarında, tepelerinde gezerek savaşın senaryosunu yeniden yaşamaya çalıştım ve düşündüğüm kurguyu makete dönüştürmeyi başardım. Hangi dağda hangi toprak çeşidi ve bitki örtüsü varsa onları getirerek bu alanda kullandım. Bu da çok hoş bir görüntüye sebep oldu. Bu çalışma bizi bayağı bir yordu ama sonunda çok güzel bir çalışma ortaya çıktı."

08 Eki 2015 - 11:48 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler