Başkasına ait İETT kartı kullanımına dava

Başkasına ait indirimli İETT kartıyla metroya binmeye çalışan 3 kişi hakkında mahkeme, ''görevli memura hakaret'' suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi.

İSTANBUL (AA) - Davutpaşa İstasyonu'nda başkasına ait indirimli İETT kartıyla metroya binmeye çalışan ve güvenlik görevlisine hakaret ettiği iddia edilen 3 kişi hakkında mahkeme,  sanıklara ''görevli memura hakaret'' suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası kararı verdi.

Bakırköy 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık kız kardeşler Gönül K., Güneş K. ve Rukiye K. ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Rukiye K. memur ve mühendislik öğrencisi olduğunu belirterek, olay günü mezuniyet töreninden döndüklerini, yaşı küçük yeğeninin heyecanlanıp turnikenin altından içeri girdiğini anlattı.

Sanık Rukiye K. oradaki görevlinin kardeşinin omzundan tutup çektiğini ifade ederek, ''Ben de tepki olarak elimde bulunan yengemin çantasından akbili çıkarıp bastım. O gün yengemin çantasını kullanıyordum. Kaldı ki indirimli bir akbili ikinci kez kullandığınızda zaten tam tarifeye göre ücret almaktadır. Polisi çağırdıklarında ben bel fıtığım olduğu için onların masasının üzerine oturmuştum. Kalkmamı söylediler. Ben masadan inmeyerek rahatsız olduğumu söyledim. Kesinlikle oradaki görevlilerin görevlerini yapmalarına engel olacak bir davranış tarzı sergilemedim'' dedi.

Son sözleri sorulan sanıklar, beraatlerini istedi.

Hakim Mithat Çelikel, sanıklar Gönül K., Güneş K. ve Rukiye K. hakkında açılan ''görevli memura mukavemet'' suçundan eylemin aktif direnmeye vardığına dair yeterli delil elde edilemediğinden beraatlerine hükmederken, sanık Rukiye K. hakkında yasal unsurlar oluşmadığı gerekçesiyle ''dolandırıcılık'' suçundan beraatine karar verdi.

Hakim Çelikel, 3 sanığa ''görevli memura hakaret'' suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Rukiye K'nin 8 Temmuz 2014'te Davutpaşa istasyonunda metroya binmek için başkasına ait indirimli İETT kartını kullanırken İstanbul Ulaşım AŞ güvenlik görevlisi Abdullatif Dalkılıç tarafından yakalandığı belirtiliyor.

Bunun üzerine Rukiye K'nin Abdullatif Dalkılıç'a hakaret ettiği, görevini yapmasını engellediği kaydedilen iddianamede, Rukiye K'nin güvenlik görevlisi ile olan tartışmasına yanındaki kız kardeşleri Gönül K. ve Güneş K'nin de katıldığı, 2 kardeşin de Dalkılıç'a hakaretler ettiği ve görevini yapmasını engellediği kaydediliyor.

İddianamede, Rukiye K. hakkında ''dolandırıcılık'', ''kamu görevlisine hakaret'' ve ''kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme'' suçlarından 2 yıl 6 aydan 10 yıla kadar, Gönül K. ve Güneş K. hakkında da ''kamu görevlisine hakaret'' ve ''kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme'' suçlarından 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

08 Tem 2015 - 12:27 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler