TYP Kapsamında KPSS'siz 50 Bin Personel Alınıyor (Başvuru Şartları ve Başvuru Şekli)

Toplum Yararına Program kapsamında İŞKUR üzerinden 10 bin güvenlik görevlisi ve 40 bin işçi olmak üzere 50 bin personel alımı yapılacak. İşte yayımlanan ilanın başvuru şartları, başvuru şekli ve başvuru detayları.

Geçtiğimiz gün katıldığı bir programda gündeme ilişkin konuları değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Toplum Yararına Program kapsamında toplamda 50 bin personel alımı yapılacağını açıkladı.

Bakan Sarıeroğlu'nun bu açıklamasının ardından işsiz yüz binlerce vatandaş, ilanların yayımlanmasını beklemeye başladı.

Kimler Başvurabilir?

TYP kapsamında alınacak personellerde aranacak şartlar genel olarak şu şekildedir:

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

# 40 yaşını geçmemiş olması,

# İlkokul, Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu olması,

Alınacak Personeller Nerede İstihdam Edilecek?

TYP kapsamında alınacak personellerden, alınacak personel sayısının %80'i noter tarafından, %20'lik kısmı ise nitelik durumuna göre Milli Eğitim İl Müdürlüğü Bünyesindeki Okullarda görevlendirilecek. İlçe ve beldelerde ise İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce belirlenerek yine noter kurası ve nitelik durumuna göre yerleştirmeler yapılacak.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

TYP kapsamında 10 bin güvenlik görevlsi ve 40 bin personel olmak üzere toplamda 50 bin personel alımı başvuruları İŞKUR üzerinden alınacaktır. İlana başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimi gerçekleşecek ve çalışmaya hak kazanan adaylar belirlenecek.

TYP kapsamında yapılan personel alımına başvuru yapmak için TIKLAYIN

Kamu personeli alım ilanlarından, memur alım ilanlarından, KPSS haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için kPSSCAFE.COM.TR adresini aşağıdaki platformlardan takip edin.

android uygulamamız ---->>> tıklayın

Facebook grubumuza katılın --->tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Eyl 2017 - 11:30 - KPSS'siz



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

her durumda. madur - sayenizde atama olmadığ gibi birde yaş sorunu ile mücadele ediyoruz.... bu ne biçim adalet...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 11:30
06

Adalet - TYP ise niçin 40 yaşı üzeri alınmıyor. 40 yaşında yojsa emeklilik hakkımı var. İşkurda bu ortaya konulursa özel şirketler hiç almaz. Bu demektirki 40 yaş üzeri aç ölsün. Ne yaparsa yapsın. Kamuda adamı 65 yaşı gelmiş hala oturtuyorsunuz. 40 yaşına iş kapısı açmıyorsunuz. Öyle ise emeklilik yaşını 40 çekin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 11:30
05

her durumda. madur - okumayıp vasıfsız çalışıyor olsaydım. şimdiye kadar emekli olurdum. yazıklar olsun. yaş sınırna takılmazdım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 11:30
04

Mağdur - 30-40 yaşından sonra iş vermiyorsanız emekli edin bu insanları Allah bildiği gibi yapsın hepinizi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 11:30
02

Abdüllatif - En azından. millet biraz mücadele verirse sözleşme veya kadro başka çaresi kalmaz alırlar onu için herkes korkuyor Allah herkesin rızkını verir siz yeter ki korkmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 11:30
01

Deniz - Ozaman 40 yaş üstünü emekli edin sizin almadığınız işçiyi özel sektör niye alsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 11:30


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler