İstanbul Adliyesi En Az İlkokul Mezunu ve KPSS'siz Çok Sayıda Tercüman Alıyor

İstanbul Adliyesi tarafında yayımlanan personel alım ilanında en az ilkokul mezunu ve KPSS şartsız tercüman alımı yapılacağı açıklandı. Peki tercüman alımına kimler başvurabilecek? Hangi dillerden tercüman alımı olacak? Detaylar ve daha fazlası haberimizin devamında.

İstanbul Adliyesi tarafından bir personel alım ilanı yayımlandı.

İstanbul Adliyesi resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan ilanda, Kurum bünyesinde istihdam etmek üzere en az ilk okul mezunu ve KPSS şartsız tercüman alımı yapılacağı açıklandı.

İşin Tanımı

İstanbul Adliyesi tarafından personel alımı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Soruşturma veya kovuşturma evresinde meramını anlatabilecek ölçüde Türkçe bilmeyen ya da engelli olan mağdur, tanık, şüpheli veya sanığın iddia veya savunmaya ilişkin beyanlarının, kovuşturma evresinde iddianamenin okunması ve esas hakkındaki mütalaanın verilmesi üzerine sanığın kendisini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde yapacağı sözlü savunmasının, Türkçe'ye çevrecek personeller alınacaktır."

Başvuru Şartları

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

# Başvuru tarihi itibariyle fiil ehliyetine sahip olmak,

# En az ilkokul mezunu olmak,

# Başvuru tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak, (31/10/1999 tarihi ve öncesi doğumlular)

# Affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile, herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak,

# Disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından yasaklanmamış olmak,

# Komisyonunun bağlı bulunduğu il çevresinde oturmak veya bir meslekî faaliyeti icra etmek,

# Başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmamak,

Başvuru Şekli ve Tarihi

İstanbul Adliyesi Tercüman alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki evraklarla birlikte 2-31 Ekim tarihleri arasında İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına veya diğer mahalli Cumhuriyet Başsavcılıklarına müracaat etmesi gerekmektedir.

# Başvuru formu,
# Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
# Aderese dayalı nüfus kayıt örneği,
# 2 Adet vesikalık fotoğraf,
# Mezuniyet durumunu gösterir belgenin aslı veya onaylı fotokopisi,
# Sisiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından yasaklanmamış olduğunu gösterir belge.

İhtiyaç Duyulan Diller

Afganca, Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerice, Boşnakça, Bulgarca, Burma (Myanmar Urdu), Çeçence,Danca, Ermenice, Dari Dili, Estonca İşaret Dili, Farsça,Fince,Flemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hırvatça, Hintçe, Hollandaca, İbranice, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İşaret Dili, İtalyanca, Japonca,Kanada Dili,Karadağca, Kazakça, Kırgızca,Korece, Kürtçe (Farklı Lehçeleriyle), Leh dili, Makedonca, Malayca, Moğolca,Moldovca, Nijerya Dili,Norveçce, Osmanlıca, Özbekçe, Portekizce, Romence, Ruanda Dili, Rumca, Rusça, Sırpça, Soranice, Tanzanya Dili, Tacikçe,Türki Cumhuriyetleri Dilleri,Türkmence, Ukraynaca, Urbanca (Yurba),Urduca, Uygurca, Yunancave diğer tüm diller.

İlan metnine gitmek için lütfen TIKLAYIN

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

20 Eyl 2017 - 10:13 - KPSS'siz



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler