Dışişleri Bakanlığı Lise Mezunu KPSS'siz Kamu Personeli Alıyor

Dışişleri Bakanlığı Pekin Büyükelçiliği, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapacağını duyurdu. Peki ilana kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir?

Pekin Büyükelçiliği tarafından DPB'de bir ilan yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı Pekin Büyükelçiliği bünyesinde istihdam etmek üzere Türk Uyruklu personel alımı yapacağını duyurdu. Sekreter pozisyonunda istihdam etmek üzere 2 adet sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtilirken, alınacak adaylarda KPSS şartı aranmıyor.

Yayımlanan ilana göre münhal hale gelen sözleşmeli sekreter kadrosuna başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması şartı aranırken istenen en önemli şart dil şartı.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

# Kamu haklarından yoksun bulunmamak,

# Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

# Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak,

# Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),

MEUNİYET VE YAŞ ŞARTI

# Sınav tarihi itibariyle 46 yaşından gün almamış olmak,

# En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,

DİL VE BİLGİSAYAR BİLGİSİ ŞARTI

# Çok iyi derecede Çince ve Türkçe bilmek,

# Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek.

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların . Mart mesai bitimine kadar aşağıdaki evrakları Büyükelçiliğin adresine (Embassy of the Republic of Turkey,San Li Tun Dong 5, Jie No:9, 100600 Beijing PRC) ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09.00-18.00 saatleri arasında) şahsen veya posta yolu ile yapması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurularda evrakların 1 Mart'ta büyükelçilikte olması şartı aranır.

# Başvuru dilekçesi
# CV
# Türk pasaportunun aslı veya onaylı fotokopisi
# Kimlik aslı veya onaylı örneği
# Mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği
# 2 adet fotoğraf
# Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair belge.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Şub 2018 - 11:22 - KPSS'siz



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler