Birleşmiş Milletler Genç Profesyoneller Programı Sınav İlanı

Birleşmiş Milletler'in Ülkemizde Açacağı Genç Profesyoneller Programı Sınavı Hakkında Duyuru

Birleşmiş Milletler'in Ülkemizde Açacağı Genç Profesyoneller Programı Sınavı Hakkında Duyuru, 26 Mayıs 2015

Birleşmiş Milletler, personel istihdam politikası çerçevesinde, nitelikli Türk gençlerine yönelik olarak mutaden ülkemizde de bir sınav (Genç Profesyoneller Programı Sınavı-Young Professionals Programme Competitive Examinations) açmaktadır.

Bu yıl, yöneticilik, ekonomi, istatistik, kamusal enformasyon, sosyal işler, hukuki işler olmak üzere bu aşamada 6 meslek grubuna yönelik olarak açılan sınavın 15 Aralık 2015 tarihinde BM ofislerinin bulunduğu şehirlerin yanı sıra Ankara'da da gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Standart sınav uygulaması çerçevesinde, adaylar sınavlara diledikleri sınav merkezinde seyahat masrafları kendilerine ait olmak üzere girebilecektir.

Adayların bu sınava başvurabilmeleri için, meslek kategorilerine uygun lisans diplomasına sahip, 31 Aralık 2015 itibariyle 32 yaşını doldurmamış olmaları (1 Ocak 1983 ve sonrası doğumlu) ve İngilizce ve/veya Fransızca dillerini çok iyi derecede bilmeleri gerekmektedir.

Sınava, her bir meslek grubunda, her ülkeden en fazla 40 aday alınacaktır. Herhangi bir meslek kategorisinde 40 kişiden fazla başvuru olması halinde en iyi 40 aday, yüksek lisans ve doktora eğitimi, iş tecrübesi, İngilizce ve Fransızcanın yanı sıra, diğer BM resmi dillerinden (Arapça, Çince, Rusça ve İspanyolca) birini bilmesi gibi nitelikler dikkate alınarak seçilecektir.

Yazılı sınav, genel ve uzmanlık soruları olmak üzere iki bölümden oluşacak ve 4,5 saat sürecektir. BM Yazmanlığı, yazılı sınavda başarılı olan adayları internet aracılığıyla yapılacak sözlü sınava (mülakat) davet edecektir.

Sınavda başarılı olan adaylar, P-1 ve P-2 seviyelerinde işe alınacak olup, BM merkezlerinin olduğu yerlerde veya Barışı Koruma Operasyonları bünyesinde görevlendirilecektir.

Başvuruların

https://careers.un.org

adresi aracılığıyla 20 Mayıs - 23 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Bu yıl, başvuru süresi 6 bölüme ayrılmış olup, başvurular yöneticilik bölümüne 20 Mayıs - 19 Temmuz, ekonomi bölümüne 27 Mayıs - 26 Temmuz, istatistik bölümüne 3 Haziran - 2 Ağustos, kamusal enformasyon bölümüne 10 Haziran - 9 Ağustos, sosyal işler bölümüne 17 Haziran - 16 Ağustos, hukuki işler bölümüne 24 Haziran - 23 Ağustos dönemlerinde kabul edilecektir.

Konu hakkında ilave bilgiye yukarıda kayıtlı internet sayfasından ulaşılması mümkündür.

Sınav BM'nin uhdesinde yapılmakta olup, Bakanlığımızın sınavın hazırlanması ve sonuçlandırılmasında herhangi bir rolü bulunmamaktadır.

Saygıyla duyurulur.

30 May 2015 - 16:25 - KPSS'siz



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler