21. Dönem 12 Bin PÖH Alımı Başvuru Şartları ve Başvuru Tarihi Tahmini

Yeni dönem PÖH alımı için geri sayım başladı. Yüz binlerce kişi, yeni dönem PÖH alımı için ilanın yayımlanmasını bekliyor. Peki PÖH alım ilanı ne zaman yayımlanacak? PÖH alımı başvuru şartları neler olacak?

21. Dönem 12 Bin PÖH Alımı Başvuru Şartları ve Başvuru Tarihi Tahmini
Haber albümü için resme tıklayın

Yozgat POMEM Müdürü tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklama, polis olmak isteyen binlerce vatandaşı heyecanlandırmıştı. Yeni dönem polis alımında 12 bin kişinin alınacağı müjdesini veren Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, alım haberini büyük bir merakla bekleyen adaylara vermişti.

Açıklamanın yapılmasının ardından adaylar, internet üzerinde alım için aranacak şartları ve alım ilanının yayımlanacağı tarihi araştırmaya başladı. Ancak Yozgat POMEM müdürü, yaptığı açıklamada polis alımı için sadece sayı iblgisi verdi.

Adayların İstekleri

Polis olmak isteyen binlerce aday, sosyal medya ve forum sayfaları üzerinden yaptıkları paylaşımla yeni dönem özel harekat polisi alımlarının da lise düzeyinden olmasını, sınav şartı ile askerlik şartının aranmamasını istiyor.

Önceki Alımdaki Şartlar

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 20. Dönem PÖH alımında başvuru şartları esnetilmişti. KHK ile sınav şartı kaldırılmış ve alımların en az lise düzeyinden olması ön görülmüştü. Daha sonra ise askerlik şartı kaldırılmıştı. Askerlik şartının kaldırılması ile de sınava 280 binden fazla kişi başvuru yapmıştı.

Yeni Dönem Şartları

21. Dönem Özel Harekat Polisi alımının da en az lise düzeyinden yapılması ve sınav ile askerlik şartlarının aranmaması bekleniyor. Ancak başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacak ve net bilgiye ulaşabileceğiz.

POMEM Alımları Eksik Olmuştu

Lisans düzeyinden 10 bin polis alımı geçtiğimiz aylarda yapılmış ve ilana yeteri kadar başvuru olmadığı için alım yapılacak sayı tamamlanamamıştı. Bu nedenle yeni dönem PÖH alımının lise düzeyinden yapılması bekleniyor. Lisans düzeyinden yapılması, aday sıkıntısı çekilmesine neden olacaktır.

Alımlar Ne Zaman Yapılacak?

Yeni dönem özel harekat polisi alımı için yetkililerden henüz net bir tarih açıklaması gelmedi. Ancak 20. dönem PÖH'lerin eğitim aşamasının sona ermesinden hemen önce ilanın yayımlanması bekleniyor. (4-5 ay içinde)

Bayan Adaylar Kontenjan İstiyor

Polis olmak isteyen bayan adaylar da yeni dönem alımlarında kendilerine kontenjan ayrılmasını istiyor.

Sizde bu konu hakkındaki yorumunuzu aşağıda bulunan yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

16 Tem 2017 - 15:13 - KPSS'siz



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

11

Javalin Scar Mk17 - 2-3 Üniverste bitiren kart vizit sahibi arkadaş bir lisans mezunu olarak söylüyorum bunu; polislik işi gönül işi: üniverste bitirdim bir yere yerleşemedim hadi polis olayım o zaman, maaşı iyi nasıl olsa diye düşünerek bu meslek yapılmaz öyle derdi olanlar gitsin bitirdi bölümde çalışssın neymiş lise önlisans mezunu adam polis olamaz hadi ya düşmanla sıcak temas sağladığın anda senden diploma sormayacaklar arkadaşım çoğunuz kısa dönem askerlik yapmak için lisans okudunuz şimdi kalkıp ta diplomaymış polislik biizm hakkımızmış falan deme,bırak da bu mesleği gerçekten gönülden yapmak isteyen adamlar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 15:13
09

Emel - Evet lise mezunu olsun ve yaş düzeyi lütfen esnetilsin lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 15:13
08

Eda - Lutfen bayanlara da hak tanınsın.. en az lise mezunu kpss sartsiz. Lutfen....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 15:13
07

Kemal Baranlı - 1 OCAK 1988'liler ve sonrası yani 30 YAŞINI AŞMAMAK olarak ESNETİLMELİ... Dünyanın hiç bir yerinde 28 diye yaş şartı yok statüsüne göre 30 ve 35 arası alımlar yapılmakta ayrıca aralık değil ocak ayı baz alınmakta ...saçmalıklar sadece bizim ülkemizde ...yorumlarda oldukça fazla yaş şartı esnetilsin okumaktayım ..buradaki arkadaşlarımada sesleniyorum ..destekleyelim...Bizlerde İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI ve BİMER den ve e-devletten "Cumhurbaşkanına Yazın" kısmından 19. DÖNEM gibi olup 28 olan YAŞ ŞARTININ 30 YAŞINI AŞMAMAK OLARAK DÜZENLENMESİ İÇİN için istek yazılarımızı yazarak destekleyebiliriz..ben sürekli yazıyorum ama tek benle olmaz el atın lütfen...saygılar teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 15:13
04

melike - Lutfen bayanlara da hak tanınsın.. en az lise mezunu kpss sartsiz. Lutfen....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 15:13
03

Nur - Kesinlikle bayanlarada bu hak tanınmalı açık söylüyorum ilan yayınlandığı anda başvurumu yaparım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 15:13
02

Duygu - Vatan diyince cinsiyet ayrımı aranmaz o yürekte bitio bayandan pöh te olur arkadaşım merak etme sen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 15:13
01

Poyraz - Lise için askerlik, lisans için askerlik şartı olmamalı. Yaş maksimum 28 olmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 15:13


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler