KPSS'de atanma şansı yüksek olan bölümler

Bir iş sahibi olabilme hayaliyle önemli bir hazırlık sürecinden geçerek KPSSye hazırlanan milyonlarca genç için sadece sınavdan iyi bir puan almak memur olma hayali için yeterli olmuyor.

Bir iş sahibi olabilme hayaliyle önemli bir hazırlık sürecinden geçerek KPSS'ye hazırlanan milyonlarca genç için sadece sınavdan iyi bir puan almak memur olma hayali için yeterli olmuyor. İşe yerleşme  şansını yükselten diğer bir etkende bitirilen bölümün atanma puanının düşük olması ve alım yapılacak sayının fazla olmasıdır. Peki hangi bölüm mezunları bu konuda büyük bir avantaja sahiptir,  bu sorumuza son yapılan

2014-KPSS/1

atamalarına göre cevap arayalım.

KPSS ile Memur atamaları hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olmak için facebook grubumuza ücretsiz kayıt olabilirsiniz. Facebook grubuna katılarak soru ve sorunlarınızı bildirmek istiyorsanız TIKLAYINIZ


Bu Bölümlerden Mezun Olanlar Kolay Atanır

Kpsscafe.com olarak sizlere Lisans mezunu adaylar arasından bazı bölümleri çıkartıyoruz

1- Çocuk Gelişimi (50-60 puan atanma aralığı)

2- Sosyal Hizmet veya Sosyal Çalışmalar (45 puanla bile atanan olmuştur, en düşük puanla atama yapılan bölümlerden biridir)

3- Psikoloji (63-78 arası atanma puanları)

4- Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik (69-77 arası)

5- Eğitimde Psikolojik Hizmetler, Psikolojik Danışma ve Rehberlik veya Rehberlik ve Psikolojik
Danışmanlık veya

6- Özel Eğitim Öğretmenliği veya

7- Zihin Engelliler Öğretmenliği veya

8- İşitme Engelliler Öğretmenliği veya

9- Anaokulu Öğretmenliği,Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği (5-6-7-8-9. bölüm mezunları aynı kategoride değerlendirilmiş ve ağırlıklı olarak 64-77 arasında atanmışlardır.) İstinalar Ankara(87 puan)  ve Giresun(85 puan) olmuştur

10- Veteriner (Genel olarak atanma puanı 70-80 arası olmuştur. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı illerde 80 puan üstünde atamalarda olmuştur.)

11- Grafik Tasarım (60-70 arası atanma puanları)

12- Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ile Bitkisel Üretim, Bahçe Bitkileri (75-78 arası atama puanı)

13- Acil Yardım ve Afet Yönetimi (74 puan- 1 kişi )

14- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi veya Uluslararası Lojistik Yönetimi (Atamalarda  puanlar 48-79 arasında dalgalanmıştır)

15- Beslenme ve Diyetetik (69-84 arası atanma puanları)

16- Ebelik (57-74 arası atanma puanları, 70 üzerinde çok az kadro ataması yapılmış)

17- Hemşirelik (61-80 arası atanma puanları. Ağırlıklı olarak 70 puan ortalama atanma puanı olmuştur)

18- Mütercimlik (45-82 arası atanma puanları- En düşük puanla atama yapılan bölüm olmuştur)

Yukarıda isimlerini verdiğimiz bölümleri bitirenler KPSS atamalarında 80 puanın altında bir kamu kuruluşuna kesin olarak yerleşmektedir.

Görüldüğü gibi yukarıda detaylı olarak atanma puanlarını verdiğimiz 18 bölüm KPSS atamalarında diğer bölümlere oranla daha düşük puanlarla kendi mezunlarını kamuda iş sahibi yapmaktadır. Verdiğimiz bilgiler ışığında diğer bölümlerden mezun olan adayların en az 80 puanın üzerine çıkması gerektiği hatta bazı bölümlerde bunun bile atanmak için yeterli olmayacağı anlaşılmaktadır.

Diğer yazılarımızda ise önlisans ve ortaöğretim mezunları arasından atanma şansı yüksek olan bölümleri sizlerle paylaşacağız.

NOT: Kpsscafe.com tarafından hazırlanan bu haber "www.kpsscafe.com.tr" şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Ana Sayfa > KPSS Haberleri > Devlet mi Özel Sektör mü? Devlet mi Özel Sektör mü? Herkesin aklında olan soruyu çeşitli gözlemlerle masaya yatırıyoruz 20 Ağustos 2014 Çarşamba, 16:19 devletmi-ozel-sektormu-haberkpsscom (1) Uzun süren bir eğitim sürecinden çıktıktan sonra iş hayatına atılmak isteyen gençlerin önünde duran en önemli sorun iş bulabilme kaygısıdır. Bu kaygıyı yaşarken düşünülen tek şeyde hangi sektörde çalışmanın faydalı olacağıdır. Garantili İş Düşüncesi Ön Plana Çıkıyor İş ararken gençlerin üzerinde durdukları konuların başında iş garantisi ve geleceğe dönük endişeler gelmektedir. Ülkemizde özellikle 2001 yılında yaşanan ekonomik krizden sonra memurluğa olan bakış değişmiş kamuya olan ilgi artmaya başlamış ve ileriki yıllarda KPSS’ ye giren aday sayısı baz alındığında asıl büyük eğilim 2008 yılından itibaren yaşanmıştır. Bu yıldan itibaren yeni kurulan üniversitelerinde mezun vermeye başlamasıyla özellikle üniversite mezunu olanlar arasında devlet işi olması, maaş garantisi ve işsiz kalmama gibi önemli faktörlerin de etkisiyle kamuya yerleşebilme hedefi ön plana çıkmıştır.Bu hedefle birlikte 2014 yılında yapılan KPSS Lisans sınavına giren aday sayısı ilk defa 1 milyonu geçmiştir. Kamuda Çalışma Düşüncesi Özel Sektörde Çalışmanın Önüne Geçti Geçmiş yıllarda pek tercih edilmeyen kamu sektörü ve özellikle memur olma düşüncesi yıllar geçtikçe yerini yukarıda belirttiğimiz koşullarında etkisiyle memurluk olsunda ne olursa olsun düşüncesine bırakmıştır. Bu durumun oluşmasında özel sektörde uzun süreli çalışma saatlerine rağmen alınan düşük ücretler, iş garantisinin olmaması, izin başta olmak üzere çeşitli konularda yaşanan problemler etkili olmaktadır. Birçok unsurun kamuda özel sektöre göre daha esnek ve rahat olması bu sektörü cazip hale getirmektedir. Kamuda iş bulabilmek amacıyla adayların umut bağladığı KPSS de her geçen yıl sınava giren aday sayısının artması, gelecek kaygısı yaşamak istemeyen bireylerin ne kadar zor bir yoldan geçtiklerinin kanıtı olmaktadır.Artık eskilerin deyimiyle bir işe girebilmek için yaşanan zorlukların anlatıldığı “Ekmek aslanın ağzında” sözü yerini “Ekmek aslanın midesinde” sözüne bırakmıştır. kpsscafecom NOT: Kpsscafe.com tarafından hazırlanan bu haber “www.kpsscafe.com.tr” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.Haberin devami icin tiklayiniz : http://kpss-haberleri.kpsscafe.com/devlet-mi-ozel-sektor-mu.html

27 Ağu 2014 - 14:39 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

hande - sağlığımız 40 puan alamayan sağlıkçıların eline bırakıldı. üstelik havalarından geçilmiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 27 Ağustos 14:39
08

emre - hayatımıza .... yaptılar be kardeşim. genç yaşda hayattan soğuttular. bi elimizden tutan olmadı şu dünyada. ne anamız babamız ne akrabamız ne de arakdaşımız dostumuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ağustos 14:39
06

Tuba T. - Offf hangi bölüme gideceğimi neyi tercih edeceğimi bilmiyorum işsiz kalmaktan ve aile baskısına maruz kalmaktan korkuyorum..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ağustos 14:39
05

Berfin Ekin Apaydın - koca ülkede 3239 kodunda (yani grafik tasarım tabanında) sadece 1 kişi alınacak iken nasıl "kolay atanır" diyebiliyorsunuz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ağustos 14:39
03

halil ibrahim demir - Uluslar arasi lojistik ve tasimacilik bölümü uluslar arasi lojistik yönetiminin içine dahilmidir sizce

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ağustos 14:39
02

hakan han - insannın nu durumları görünce terörist olası gelmiyo değil :9

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ağustos 14:39
01

cenk - merhaba benz çevre sağlıgi bölümü okumayı düşünüyorum acaba ataması nasıl . şimdiden çok teşekkürler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ağustos 14:39


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler