Puan hesabı

Alper BAYRAKTAR Adlı üyemiz soruyor;2010 yılındaki puanlara bakınca önlisans düzeyindeki kpssde az nete çok puan gelirken.

Alper BAYRAKTAR Adlı üyemiz soruyor;
2010 yılındaki puanlara bakınca önlisans düzeyindeki kpss'de az nete çok puan gelirken.Lisans düzeyinde tam tersi olmuş. Şuan deneme sınavlarında da aynı puanlamayı yapıyor dershaneler.Acaba bu her zaman böyle mi oluyor. Eyer öyle ise önlisans olarak girmek daha avantajlı olur. Bu konu hakkında beni tam olarak aydınlatırsanız sevineceğim. Hayırlı akşamlar

hakan_alp Adlı Yetkilimizin Cevabı;
Lisans aday sayısı önlisans aday sayısının nerdeyse 200 bin altında.Buna göre aritmetik ortalama ve standart sapma değerleri değişiyor ve doğal olarak arada puan farklılıkları oluşuyor.Şu da bir gerçek ki aynı netleri alan adaylar aynı puanı almıyorlar.Bunun da yine sebebi standart sapmadan kaynaklanıyor.

20 May 2014 - 23:52 - KPSS Rehber



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler