önlisanstan tercih yapabiliyor muyum?

DİLEK AYGÜN Adlı üyemiz soruyor;ben bu sene lisanstan kpss ye gircem.

DİLEK AYGÜN Adlı üyemiz soruyor;
ben bu sene lisanstan kpss ye gircem. 2010 da önlisanstan girmiş ama atanamamıştım.şimdi önlisans tercihleri var. ben önlisanstan hala tercih yapabilirmiyim? eger yaparsam lisanstan gireceğim kpss yi etkilermi?farzedelim önlisanstan yaptığım tercihlerle atandım. lisans kpss yi kazanırsam ondanda tercih yapabilirmiyim? biraz karısık oldu sanırım ama inanın kafam karıstı.ösymdende bilgi alamadım yardım ederseniz sevinirim.şimdiden tsk ederim.

hakan_alp Adlı Yetkilimizin Cevabı;
Önlisanstan tercih yapabilirsiniz sonuçta 2010'nun son ataması ve geçerliliği bitiyor.2012 kpss sınavını etkilemez tercih de yapabilirsiniz ancak şu var ki bulunduğunuz kurum aday memur olacağınızdan dolayı muvafakat vermeyebilir.Bu da 2012 puanınızı 1 yıl kullanamamanız anlamına geliyor.Asil memur olduktan sonraki (yaklaşık 1 sene çalışıp asaletiniz tasdiklendikten sonra) atamalar için tercihte bulunabilirsiniz.

21 May 2014 - 23:37 - KPSS Rehber



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler