Lise - Önlisans ve Lisans Mezunu Zabıta Memuru Alınacak! İşte Başvuru Şartları...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda 2019/2 KPSS tercihlerinin 3 Aralık 2019 ile 12 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılacağı açıklanmıştı. KPSS Cafe olarak ÖSYM tarafından yayınlanan tercih edilebilecek kadrolar ve pozisyonlar tablosunu inceleyip, lise, önlisans ve lisans mezunu adayların tercih edebileceği Zabıta Memuru kadrolarının detaylarını okurlarımızla paylaşıyoruz. İşte detaylar...

Lise - Önlisans ve Lisans Mezunu Zabıta Memuru Alınacak! İşte Başvuru Şartları...
Lise - Önlisans ve Lisans Mezunu Zabıta Memuru Alınacak! İşte Başvuru Şartları...
+2
Haber albümü için resme tıklayın

ÖSYM tarafından 3 Aralık 2019 tarihinde başlayacak olan Merkezi Atamalar 12 Aralık 2019 tarihinde sona erecek. Mülakatsız bir şekilde yapılacak olan atamalar için yayınlaan kadrolar ve pozisyonlar tablosunda lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar arasından 113 zabıta memuru alınacağı belirtildi.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından resmi kurum ve kuruluşların personel ihtiyaçlarının belirtlenmesinin ardından belediyelerinm zabıta memuru kadroları da ÖSYM'ye bildirildi. Belediyeler tarafından DPB'ye bildirilen ihtiyaçlar doğrultusunda ÖSYM 12 Aralık 2019 tarihine kadar 113 zabıta memuru alımı yapacak.

ZABITA MEMURU BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

ÖSYM tercihlerinin alınmasını bir kaç gün kala, zabıta memuru kadrosunu tercih edecek adaylar tarafından Zabıta Memuru başvuru şartları araştırılmaya baişladın. Zabıta Memuruluğu alım başvuru şartları şöyle;

Zabıta Memuru kadrolarını tercih edecek adayların Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesine göre 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesindeki genel şartların yanı sıra;

a) 30 yaşını doldurmamış olmak, b) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilo arasında ( +,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak,

şartlarını taşımaları gerekmektedir. Bu koşullara göre 3 Aralık 1989 ve öncesinde doğan adaylar 30 yaşını tamamlamış olduğundan tercih yapmaları sistem tarafından engellenecektir. Adayların boy-kilo şartını taşıyıp taşımadıkları atama öncesinde ilgili belediyeler tarafından kontrol edilecek olup bu şartı taşımadığı halde tercihte bulunan adayların atamaları yapılmayacaktır.

ZABITA MEMURU ALIMI YAPAN KURUMLAR!

Lise Mezunu Zabıta Memuru alımı yapan kurumlar ise şöyle;

Zonguldak Belediyesi 6 Zabıta Memuru alımı yapacak.

2001    Herhangi bir ortaöğretim programından mezun olmak. 6506    B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak 7225    Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması. 7300    Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır.

Önlisans mezunu zabıta memuru alımı yapan kurumlar şöyle;

Zonguldak Belediyesi ve Esenler Belediyesi tarafından önlisans mezunu adaylar arasından 14 zabıta memuru alınacak.

3185    Aşağıdaki önlisans programlarından birinden mezun olmak. 1230 - Mahalli İdareler 1231 - Mahalli İdareler (Zabıta) 8580 - Yerel Yönetimler 6506    B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak 6519    İstenilen Sınıftaki Sürücü Belgesine En Az (5) Yıldır Sahip olmak. 7225    Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması. 7300    Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır. 6503    A2 Sınıfı Sürücü Belgesi Sahibi olmak.

LİSANS MEZUNU ZABITA MEMURU ALIMI YAPAN KURUMLAR!

Lisans mezunu adaylar arasından 93 zabıta memuru alımı yapılacak. Alım yapan kurumlar ise şöyle;

Lisans mezunu Zabıta Memuru Başvuru şartları ise şöyle;

4001    Herhangi bir lisans programından mezun olmak. 7225    Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması. 4417    Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak. 7102 - Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 6506    B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak 6519    İstenilen Sınıftaki Sürücü Belgesine En Az (5) Yıldır Sahip olmak. 7300    Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır. 6503    A2 Sınıfı Sürücü Belgesi Sahibi olmak.

Başvuru yapmadk istediğiniz pozisyon ile ilgili nitelik kodlarını dikkatlice inceleyiniz. Nitelik Kodu Nedir?, Nitelik Kodur Ne İşe Yarar? başlıklı haberimizi okuyarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

01 Ara 2019 - 19:38 - KPSS Rehber



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Cansu - kıle mezunu alımından söz edıyolar fakat tercıh yapamıyorum bu nasıl ıs anlamadım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 19:38
02

Adlgş - 3 aralık oldu konuyla ilgili hiç bir haber yok nerden başvuru yapacağız . Haberini yapıyorsınuz bilgi verme zahmetindede bulunun !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 19:38
01

Qwlt - 3 aralık başvuru tarihı diorsunuz fakat başvuruyu nerden yapaçaGiz belirtmemissiniz dalga mi geciyosun uz bu kadar insanla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 19:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler