657 4/b sözleşmesi

EMRAH GELEGEN Adlı üyemiz soruyor;merhaba hocam.

EMRAH GELEGEN Adlı üyemiz soruyor;
merhaba hocam.. çok merak ettiğim bi konuda beni aydınlatırsanız size minnettar olurum. mesela 4/b sözlesmeli katip uygulama sınavlarının hepsini kazanan bir kişi katip olduktan sonra 1 yıllık bir sözleşme imzalıyor diye biliyorum. peki bu sözlesmeli katiplere kadro gelme ıhtımalı yuzde kaçtır ? ve herhangi bir suç işlemedikten sonra bağlı bulunan kurum herhangi bir sebeple sözlesmenizi fesh edebilir mi? en merak ettiğim konu budur sayın hocam? herhangi bir suç işlemediğin halde kurallara riayet ettiğin halde kurum herhangi bir sebeple tek taraflı fesih işlemini gerçekleştirebilir mi? bu durumda personelin herhangi bir hakkı bulunuyor mu? şimdiden tşkler hocam..

hakan_alp Adlı Yetkilimizin Cevabı;
Merhabalar , şunu bilmenizde yarar var ki 657 nin kadrolu statüsünde çalışan bir personel ile 4/b (tayin , derece-kademe , eş durumu vb dışında) eşit haklara sahiptir.Ayrıca belirtmiş olduğum durumlar kendi içlerinde farklılık göstermektedir.Kadro konusu hükümete bağlıdır.4 haziran 2011 khk kararıyla tüm sözleşmeliler kadroya geçmiştir bu durumda yine böyle bir khk ile sizin de kadroya geçmeniz mümkündür yani kurumun elinde olan bir durum değildir.4/b denilince atılabilme korkusu geliyor ki şu ana kadar bu durum sık karşılaşılmış bir durum değildir.Dediğimiz gibi kadrolu ile sözleşmeli eşit haklara sahip ve doğal olarak ikisinin de bu koşullara riayet etmesi gerekir.(İşini aksatmama , yüz kızartıcı veya devletin malını çalma zarar verme vs gibi daha da çoğaltabiliriz) Zabıt katibi açığı çok olduğu için şu anlamda alım yaptıktan 1-2 yıl sonra işten çıkarmaları anlamsız olur.İhtiyaç genelinde alım yapılıyor zaten.Yakın zamanda kadrolu sözleşmeli gibi kavramlar düzenlemeye gidecek gibi görünüyor.Aklınızda bulunsun dilerseniz çalışırken bir daha kpss ye girip kadrolu atanmanız durumunda istifa ederek kadrolu atandığınız kuruma beklemeden de geçiş yapabilirsiniz.Herhangi bir yaptırımı yoktur.Bilginiz olsun.İyi günler dilerim.

23 May 2014 - 06:12 - KPSS Rehber



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler