Yargıtay Başkanlığı Zabıt Katibi Uygulama Sınavına Katılacaklar Dikkat!

Yargıtay Başkanlığı bünyesine yapılacak zabıt katibi alımlarına dair bilinmesi gerekenleri, Yargıtay Başkanlığının daha önce sınavlarda sormuş oldukları metinleri ve mülakat sorularına ilişkin bilgilendirmeleri aktarıyoruz.

Yargıtay Başkanlığı 21 Kasım - 25 Kasım 2016 tarihleri arasında başvurularını aldığı ve başvuru sonuçlarını açıkladığı 95 personel alım ilanının, zabıt katipliğine başvuru yapacak adaylar, gerek sosyal medyada gerekse forumlarda; uygulama sınavına ilişkin bazı soruların yanıtlarını aramaktalar.

11-16 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek uygulama sınavına katılım sağlayacak adaylar, seçmiş oldukları klavyeler üzerinden sınava katılım sağlayacaklar ve üç dakikada en az 90 kelime yazmak için ter dökecekler. Uygulanan diğer zabıt katipliği sınavlarına oranla, daha zor metinlerle sınav uyguladığı ifade edilen Yargıtay Başkanlığının sınavına katılacak tüm adaylara, aramış oldukları soruların yanıtlarını vermeye çalışacağız. Bunlardan bazıları aşağıda yer alacak olup, merak edilen soruların yorum olarak gönderilmesi halinde de, gelen soruları cevaplandırmaya çalışacağız.

1. Uygulama sınavındaki metinler, daha önceden yayımlanacak mı?

Adliyelere yapılacak olan zabıt katipliği alımlarında metinler daha önceden yayımlanıyor. Adaylar bu metinler arasından sınava katılıyorlar ancak, şuan için Yargıtay Başkanlığı metin yayımlamış değil. Buradan hareketle adaylar, uygulama sınavına girecekleri metinleri ilk kez sınavda görecekler şeklinde yorumlamak doğru olacaktır.

Bu nedenle adayların antrenmanlarına ve çalışma programlarına kaldıkları yerden hız kesmeden devam etmelerini öneriyoruz.

2. Klavye çalışmamı nasıl daha verimli hale getirebilirim?

Klavye kullanımı belirli bir pratikten ve daha hatasız yazmaya çalışmakla geçirilen süre zarfında başarılı bir hale bürünecektir. Adayların daha iyi klavye kullanımı için odaklarını buna vermeleri, antrenman yaparken de mümkün mertebe canlı yayınları izleyerek yazmaya çalışmaları, ya da konuşan kişilerin konuşmalarını anlık olarak metine dökebilmeye çalışmakla son derece başarılı olacakları ifade edilmektedir.

3.10 parmak kullanamıyorum, uygulamada elenir miyim?

Uygulama sınavında adayların 3 dakika boyunca hatasız bir şekilde en fazla kaç kelime yazdıklarına bakılacak. 90 kelime ve üstü yazanlar sıralamaya girecek ancak,ne kadar çok kelimeyi doğru olarak yazarsanız o kadar başarılı olursunuz. Bunların dışında, 10 parmak kullanma şartı şeklinde bir durum söz konusu değildir.

kpsscafe.com.tr | ÖZEL HABER

09 Ara 2016 - 10:48 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

canan - ben pazatesi mülakata gireceğim . Kendi klavye mi götürme gibi bi şart var mı ? Acil cevap lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 10:48
07

mehmet can yıldırım - bende perşembe günü ankara da katılacam İNŞAALLAH seçilirim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 10:48
06

AYŞEGÜL - TEŞEKKÜR EDERİM BİLGİLERİNİZ İÇİN 3 GÜN OLDU ÇALIYORUM BENDE İNŞALLAH ALLAH YARDIM EDER

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 10:48
05

serkan - klavye sınavı işmlalı mı olacak imlasız mı ? bilen varsa lütfen söyleyebilir mi ???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 10:48
03

Sinem - Canan hanım girdinizmi sınava nasıl geçti birde sınava giderken yanımızda ne götürmemiz lazım sınav giriş belge vb varmı acaba yoksa sadece kimlik mi götürecez bende perşembe gireceğim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 10:48
01

Ayşe - Kendi klavyenle sınava gremyosun dye blyorm bn canan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 10:48


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler