TCDD 11 Personel Alacak

Devlet Demiryolları sözlü sınavla KPSS P3 puan türü en az 75 olmak koşuluyla 11 Avukat alacak. İlana başvurular 30 Aralık 2015-14 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Devlet Demiryolları sözlü sınavla KPSS P3 puan türü en az 75 olmak koşuluyla 11 Avukat alacak. İlana başvurular 30 Aralık 2015-14 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Başvuru Tarihi: 30/12/2015 – 14/01/2016

Sınav Tarihi: 08/02/2016

Teşebbüsümüzde  istihdam edilmek üzere, 18/3/2002  tarihli  ve  2002/3975  sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 6 ncı maddesine dayanılarak yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre, münhal bulunan (11) adet Avukat pozisyonuna atama yapılmak üzere sınavla Avukat alınacaktır.

Giriş  sınavı,  sözlü  usulü  ile 08/02/2016 tarihinde  Ankara’da  (İnsan  Kaynakları  Daire  Başkanlığı) yapılacaktır. Sözlü sınav saat 09.30’da başlayacak olup aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar Teşebbüsümüzün internet sitesinde (http://www.tcdd.gov.tr) ve duyuru panosunda ilan edilecektir. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir.

I- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI


a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b)  05.07.2014 tarihinde yapılan 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

c) Hukuk fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

ç) Başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

d) Teşebbüsümüz Sağlık ve Psikoteknik Yönergesinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak. (Sağlık ve Psikoteknik Yönergesi web sitemizin mevzuat bölümünde yer almaktadır.)

e) Yapılacak sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar en az 5 yıl süreyle yer değişimi talebinde bulunmayacaktır. Buna ilişkin beyan alınacaktır.
 
II- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

a) İnsan Kaynakları Daire Başkanlığından veya Teşebbüsümüz internet sayfasından temin edilecek sınav başvuru formu

b) Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin onaylı örneği),

c) Üç adet vesikalık fotoğraf,

ç) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

d) Özgeçmiş,

e) Avukatlık ruhsatnamesinin onaylı örneği.

Yukarıda sayılan belgelerin son başvuru tarihinin mesai bitimine kadar İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına teslim edilmesi şarttır. Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla adayın bulunduğu yerdeki kamu kurumları veya TCDD Teşkilatı tarafından onaylanabilir.

III- BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ, DEĞERLENDİRİLMESİ VE SINAV KONULARI:

Her aday, atama yapılacak iş yerlerinden sadece birisi için başvurabilir.

Başvurular,  bu  ilanın  yayımlandığı  tarihten  başlamak  üzere 14/01/2016 tarihi  mesai  bitiminde  sona erecektir. Adayların sınava katılabilmek için Sınav Başvuru Formunu elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, TCDD Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, Anafartalar Mahallesi Hipodrom Caddesi No:3
Altındağ/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

Başvuru için aranılan şartları taşıyan adaylardan, KPSSP3 puanı en yüksek olandan başlamak üzere yapılan sıralamaya göre, atama yapılacak her bir iş yeri için pozisyon sayısının beş katı kadar aday sınava çağrılır.  KPSSP3  puan  türü  itibariyle  en son adayın  aldığı  puanla aynı puana  sahip  adaylar  da  giriş sınavına çağrılır. Sıralamaya giren adaylar TCDD internet sitesinde ve duyuru panosunda ilan edilir.

1) Sınav konuları şunlardır:

a) Anayasa Hukuku

b) Medeni Hukuk

c) Borçlar Hukuku

ç) Ticaret Hukuku

d) Medeni Usul Hukuku

e) İcra ve İflas Hukuku

f) İdare Hukuku

g) İdari Yargılama Hukuku
 
ğ) Ceza Hukuku

h) Ceza Usul Hukuku

ı) İş Hukuku

2) Sözlü sınavda adaylar:

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı

Yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilirler.  Adaylar, Sınav Komisyonu tarafından 2. fıkranın   (a)   bendi   için  elli   puan,   diğer   bentlerde   yazılı   özelliklerin   her   biri   için   onar   puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır. Sınav puanlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda KPSSP3 puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.

IV- SINAV SONUCU VE İTİRAZ:

Sözlü sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak her bir iş yeri için pozisyon sayısı kadar asıl aday ile bunların yarısı kadar yedek aday isimlerinden oluşturulan kazananların listesi belirlenir.

Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilanından itibaren altı ay süreyle geçerlidir. Bu süre içerisinde asıl listeden Avukat pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylardan çeşitli sebeplerle göreve başlamayanların veya ataması yapılıp herhangi bir sebeple görevden ayrılanların yerine, yedek listeden başarı sırasına göre atama yapılır.

Sınav sonuçları Teşebbüsümüzün internet sayfasında ve duyuru panosunda ilan edilir. Ayrıca, sınavı asıl olarak kazanan adaylara ve atama sırası gelen yedek adaylara yazılı bildirim yapılır.

Adaylar, sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren on gün içinde sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilirler. İtirazlar en geç yedi iş günü içinde Sınav Komisyonu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır ve ilgililere yazılı olarak bildirilir.

Giriş sınavını kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Giriş sınavı sonucunda başarılı olanlardan, kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde gerekli belgeleri ibraz etmeyenlerin atamaları yapılmaz.

Devlet Demiryolları sözlü sınavla KPSS P3 puan türü en az 75 olmak koşuluyla 11 Avukat alacak. İlana başvurular 30 Aralık 2015-14 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak.

30 Ara 2015 - 00:18 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler