Sivil Havacılık KPSS 75 Puan Şartı ile Memur Alımı Yapıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yayımladığı ilan ile 8 uzman yardımcısı personeli alımı yapacağını duyurdu. Yapılacak yazılı sınav sonucuna göre alınacak personeller için istenen başvuru şartları ve diğer detaylar haberimizde.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bir personel alım ilanı yayımlandı.

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan ilanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmek üzere 8 personel alımı yapılacağı bildirildi. Alınacak personeller, Havacılık Uzman Yardımcısı pozisyonunda istihdam edilecek.

Alım Yapılacak Personellerin Mezuniyet Dağılımı

Sivil Havacılık tarafından yayımlanan ilanda alınacak personellerin 2'si Uluslararası İlişkiler, 1'i Hukuk, 1'i İşletme, 1'i Havacılık Mühendisi, 1'i Çevre Mühendisi, 1'i Harita Mühendisi bölümünden mezun olanlar arasından alınacak. Her bir pozisyon için 20 katı kadar aday yazılı sınava çağrılacak.

Başvuru Şartları

# 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartları taşımak,

# 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1983 tarihinde ve daha sonra doğanlar)

# En az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının ilgili fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak

# Görevini yurtiçinde ve yurtdışında yapmaya engel hali bulunmamak,

# T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2017 yılında yapılan KPSS'den; Uluslararası İlişkiler alanı için KPSSP-34 türünden en az 75, Hukuk alanı için KPSSP-4 türünden en az 75, İşletme alanı için KPSSP-24 türünden en az 75, Mühendislik alanı için KPSSP-3 türünden en az 75 puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuru Şekli

Başvurular Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.shgm.gov.tr) yer alan Havacılık Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru ekranından aşağıdaki evrakları elektronik ortama yükleyerek1 Aralık tarihine kadar yapılacaktır.

# Mezuniyet belgesi,
# KPSS ve YDS sonuç belgesi,
# Kimlik numarası yazılı beyazn,
# Adli sicil kaydı,
# Sağlık durumu beyanı.

Kpscafe.com.tr  | Ankara

20 Kas 2017 - 08:45 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler