SGK 400 Memur Alımı Hangi Bölüm Mezunlarından Alınacak? Kimler Başvurabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu 400 memur alımına kimler başvuru yapabilir? Kimler denetmen yardımcısı olabilir? SGK memur alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar.

Sosyal Güvenlik urumu tarafındna Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan ilanda 400 Denetmen Yardımcısı alımı yapacağını açıklamıştı.

İlanın yayımlanması ile memur alımına başvurular başladı. Öte yandan ilana başvuru yapacak adaylar da başvuru şartlarını araştırmaya başladı. İşte 400 Denetmen Yardımcısı alımı başvuru şartları.

Başvuru Şartları

657 sayılı Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının A bendinde yer alan genel şartları taşıyor olmak,  giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P13,KPSS P23 ve KPSS P42 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olması, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmaması ve kurumca açılan giriş sınavlarında iki defadan fazla başarısız olmaması şartları aranmaktadır.

Hangi Bölüm Mezunları Başvuru Yapabilir?

KPSS P23 ve KPSS P42 puan türünden alınacak 300 personelin en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekmektedir.

KPSS P13 puan türünden alınacak 100 personelin ise en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekmektedir.

İlana ait diğer detaylara gitmek için lütfen TIKLAYIN

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

22 Tem 2017 - 21:59 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler