PTT 5 Bin Personel Alımı Bekleyen Adaylara Müjdeli Haber

PTT personel alımı için haber bekleyenleri sevindirecek gelişmeler yaşanıyor. PTT 2017 yılı sona ermeden 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacak.

PTT 5 Bin Personel Alımı Bekleyen Adaylara Müjdeli Haber

PTT'nin Sözleşmeli 5 bin personel alımı için yönetmelik düzenlemesinde sona gelindiği öğrenildi. PTT 2017 yılı içerisinde en az 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacağını açıklamış, kısa süre sonra da ilana çıkmış ve adaylardan başvuruları almaya başlamıştı, fakat mülakatın alımlarda belirleyici unsur olmasına yönelik Danıştay'a yapılan başvuru sonucunda yönetmeliği durdurma kararı alınmıştı. PTT resmi sitesinden konuya ilişkin tekrar bir bilgilendirme yapılmış ve yönetmelikle ilgili düzenleme yapılacağı belirtilmişti.

Sosyal medya ve kurum içinden elde edilen iddialara göre 2018 yılına girmeden yeni yönetmeliğin yayımlanması ve 5 bin personel alımı için harekete geçirilmesi bekleniyor. PTT Personel alımlarıyla ilgili Bakan Arslan, geçtiğimiz haftalarda daha önce atamaya hak kazanan adayların da mağdur olmaması için düzenleme yapılacağını belirtmişti.

PTT PERSONEL ALIMLARIYLA İLGİLİ HÜKÜMETTEN NE AÇIKLAMA GELMİŞTİ?

Bakan Arslan, "PTT konusu önemli, PTT'nin bünyesine 5000 kişiyi hedefledik, ilk 500'ü başlattık, 1750 kişiye mülakat yaptık, kazananı açıkladık, güvenlik soruşturmaları başladı. Ama Danıştay, Yürütmeyi Durdurma kararı aldı. Ancak, esastan görüşme devam ediyor. Yürütme durdurulduğu için, mevzuat çalışması yapıyoruz. Çünkü 1750 kişiye kazandın dedik, sonra kusura bakmayın diyemeyiz. Mağdur olmamaları için, gereğini yapıyoruz. Ayrıca ikinci 2500 ile ilgili başvuruları aldık. KPSS puanına göre, 3 katını davet ettik, burada, başvurmaması gereken unvanlar başvurdu, ÖSYM ile irtibat kurduk o konuyu çözdük. Ama o süreci de Danıştay'ın kararından dolayı durdurduk. Adaylar olarak biraz sabırlı olsun istiyoruz. Onları mağdur etmek istemiyoruz, konuyu çözeceğiz Kazandığını açıkladığımız, evraklarını vermiş olanlar, 'seni almıyorum' demek doğru değil. Danıştay, esastan da görüşecek, bu konuda süreci takip ediyoruz. " demişti.

PTT KPSS'SİZ ALIM YAPSIN İSTEĞİ

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak, geçtiğimiz günlerde PTT'nin personel ihtiyacının kapatılması gerektiğini söz konusu alımlardaysa KPSS'nin kaldırılması gerektiğini söylemişti. Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak , "Örneğin bir postacı KPSS'den 100 almış, fakat fiziki olarak engelleri var. Boyu 150 santimetre veya kalça çıkığı var. Bu kişi posta dağıtıcılığı yapamaz ama mülakat olmazsa KPSS'si 100 olduğu için kimse bu kişiye 'Seni almıyorum' diyemez. Onun için mülakat olmalı" demişti.

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

PTT Personel alımlarındaki başvuru şartları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? alımlarda mülakat olmalı mı, yaş ve diğer şartlar hakkındaki görüşlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İSTİYORSANIZ

FACEBOOK GRUBUMUZA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

10 Ara 2017 - 09:18 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Sevgi - Yaş şartı eğitim şartı puan şartı yeter sağolsunlar pskolojimiz altüst oldu 40 yaşına girecem 15 senedir her yere başvuru yapıyorum dayın yoksa iş de yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:18
07

Ahmet - Yaş sınırı kalksın.ve lütfen lise mezunlarınada şans verilsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:18
06

Sibel - Yas siniri ve bolum sartini kaldirin..bazi alimlarda bolum sarti yok.bazilarinda var.cifte standart olur mu ?81 puanla 34 yasa geldim.puanlar yanmak uzere.merkezi atama cok az.birde bu tarz engeller var :((gorun artik bizi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:18
05

mehmet - yalan bunlar.hepsi.torpildir.kim.gariban.işsiz.adamları.işe.alır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:18
04

Ne önemi var - Sağlık raporu yetmiyor mülakat lazım kalça çıkığı için Saçmalığın daniskasi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:18
03

Mahmut - Benim cocuğum 4 yıl üniversite okudu (Çektiğini ben bilirim)Askerliğini yaptı KPSS den 82 puan aldı Mülakaat sınavınada Ankarada girdi kendisi evli Allahtan başka torpili yok Buna ptt sınavını kazandınız diyerek bayram ettirdiniz. Evrak ve Güv. Soruşturmasını yaptırdınız. Daha sonra atamalar durduruldu.Bizim ruh sağlığımız bozuldu suçumuz ne Allah aşkına yetkililer bir el atın bu mağdurları sevidirin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:18
02

Deniz - Kesinlikle bölüm şartı kaldırılmalı lisans düzeyinde alım yapılıyor bölüm şartı olmasın bir sonraki alımda bunu dile getirrirseniz sevinirim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:18
01

Celil - Bencede bize yapılan en büyük haksızlık okul bitene kadar KPSS ye çalış ondan sonra alımları bekle derken yaş 34 de girdi 35 değil ama yok 35 doğru gidiyormuşuz fetoda yetti kadar yemiş hakkımızı bari siz yapmayın yaş sınırı esnetilmeli teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:18


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler