Ön Lisans Mezunu Polis Alımı Başvuruları Başladı (Başvuru Ekranı)

Ön lisans mezunu 2 bin polis alımı için başvurular başladı. Peki ön lisans mezunu polis alımına kimler başvurabilir? POMEM polis alımı başvuruları nasıl yapılır? Başvuru ekranına nasıl ulaşırım? Cevaplar ve daha fazlası haberimizin devamında.

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden bir son dakika duyurusu yapıldı ve ön lisans mezunu 2 bin polis alımı için başvuruların başladığı belirtildi.

21. dönem POMEM kapsamında 2 bini ön lisans, 11 bini lisans olmak üzere toplamda 13 bin polis alımı yapılacağı duyurusu geçtiğimiz gün Polis Akademisi Başkanlığında yayımlanmıştı. Duyurunun ardından POMEM polis alımı başvuru kılavuzu da adaylara duyuruldu. Kılavuzun yayımlanması ile başvurular da alınmaya başladı.

Ön Lisans Mezunu Polis Alımı

Ön lisans mezunu adaylara 25 Ağustos günü yayımlanan 694 nolu KHK ile polis olma hakkı verildi. Yayımanan POMEM polis alımında da ön lisans mezunu adaylara 2 bin kontenjan verildi. Açılan kontenjanın bin 800'ü erkek, 200'ü ise bayan alımı için yapılacak.

Ön Başvuru Nasıl Yapılacak?

Polis Akademisi tarafından yayımlanan duyuruda 21. dönem POMEM alımı başvurularının 25 Eylül ile 6 Ekim tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. İnternet üzerinden başvurular 6 Ekim saat 17.00'da sona erecek olup başvuru yapacak adayların internet başvurularının ardından başvuru ücretini anlaşmalı bankalara yatırması gerekmektedir.

Ön Lisans Mezunu Polis Alımı Başvuru Şartları

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

# Önlisans mezunu ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

#  KPSS’de 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden 70 veya üzerinde puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

# 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1988 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

# Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

# Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

# Erkeklerde 167 cm, kadınlarda 162 cm boyunda olmak ve beden kitle endeksi orantılı olması,

# Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,

# Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

# Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

# Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

# Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

# Erkek adaylar için 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikle ilişiği bulunmamak.

# Adayın kendisinin ve evli ise eşinin adli sicil kaydı temiz olması.

Ön başvuru Ekranı

POMEM başvurusu yapacak ön lisans mezunu adayların aşağıdaki bağlantı adresini ziyaret etmesi gerekmektedir.

ÖN LİSANS MEZUNU ADAYLAR ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

POMEM haberlerinden, memur haberlerinden, kpss haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Kpsscafe'yi takipte kalın.

android uygulamamız ---->>> tıklayın

Facebook grubumuza katılın --->tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

25 Eyl 2017 - 10:59 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

05

Cansu Kurcan - 60'a cekemediniz ya puanı size de yazıklar olsun! Parası için yapanlara parayla olacak iş degil yürekle olacak iş derim. Hakkıyla emeğiyle basvuranlarada basarılar dilerim hakkınızda hayırlısı olsun..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:59
04

Osman - 69 puan 1 puanla kaybediyoruz başvuruyu olurmu böyle sey ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:59
03

Kadir - Ben lise mezunuyum lise mezunu polis alimi icin hergun takip ediyorum bununla ilgili alim yapilacakmi bilgi verirmisiniz cogu kisi bekliyor sabirsizlikla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:59
02

Memed - Askerliği yapmadım ama tecilliyim olur mu acaba?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:59
01

Muhammed Emin Erdoğan - Şuan amaliyat olamiyorum gözden. Lens kullanıyorum. 6 ay sonra amaliyat olacagım. Acaba bu sorun olabilir mi lens kullanmam?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:59


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler