KPSS Puan Sınırı Yok: Lise-Üniversite Mezunu 243 Büro Personeli ve Şoför Alımı

En az lise mezunu adaylar arasından kamu personeli alımı için başvurular geçtiğimiz gün başladı. 18 Mayıs tarihine kadar alınacak başvurularda lise ve üniversite mezunu adaylar arasından 243 şoför ve büro personeli alımı yapılıyor.

Yüksek Öğrerim Kredi Yurtlar Kurumu en az lise mezunu adaylar arasından şoför, lisans mezunları arasından ise büro personeli alımı yapıyor.

Geçtiğimiz gün DPB aracılığıyla yayımlanan ilanda KYK farklı kadrolarda istihdam etmek üzere en az lise mezunu adaylar arasından 1220 adet kamu personeli alımı yapacağını duyurdu Yayımlanan ilanda şoför ve büro personeli kadrolarına da yüzlerce personel alımı yapılacağı bildirildi.

ALIM YAPILAN SAYI

DPB aracılığıyla yayımlanan ilanda büro personeli kadrosuna 162, şoför kadrosuna ise 81 adet kamu personeli alımı yapılacağı bildirildi.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İki kadroya başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıyor olması gerekmektedir.

Türk vatandaşı olmak, Adli sicil kaydı olmaması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Arşiv Araştırması yapılmış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, (Dul ve yetim aylığı hariç) Atanacağı görevi yapmaya engel sağlık sorunu olmaması.

BÜRO PERSONELİ BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurtiçindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan  türü esas alınacaktır.

ŞOFÖR KADROSUNA BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Lise ve dengi okul mezunu olmak, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS94 puan türü esas alınacaktır.  D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, (Eski E sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar da tercihte bulunabileceklerdir.) 

BAŞVURU

İlanlara başvurular internet üzerinden alınmaktadır. E Devlet kapısı üzerinden alınan başvurular için aşağıdaki bağlantı adresine gidin.

Başvuru yapmak için TIKLAYIN

KAMU PERSONELİ ALIMLARINDAN, KPSS HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için --->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için---->>> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA - ÖZEL HABER

11 May 2018 - 10:18 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler