Kamu Kurumlarına 100 Bin Bilişim Personeli Alımı Yapılacak

Kamu kurumlarından FETÖ ile ihraçlar nedeniyle, oluşan boşluk; yeni personel alımlarıyla doldurulacak. Yapılacak olan alımlarda kamudaki eksikliği kapatacak 100 bin bilişim personeli sayısına ulaşılacağı ifade ediyor. İşte bilişim personeli alımı ve detayları...

Terör örgütleri / FETÖ ile mücadele kapsamında kamudan yüksek sayılarda ihraçlar yapıldı. Kamu kurumlarına bir şekilde sızmayı başarabilmiş kişilerin bu ihraçları nedeniyle de Bilişim Personeli pozisyonu için eksiklik yaşanıyor. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, bu boşluğu doldurmak maksadıyla yaklaşık olarak 100 bin kişi, bilişim personeli olarak kamuya alınacak.

FETÖ ihraçları, bilişim personeli ihtiyacını doğurdu.

İlgili haberde yer edindiği üzere, ihraçlardan doğan açığı kapatmak maksatlı çalışma yürüten hükümetin, kamuya 100 bin bilişimcinin alınacağı ifade ediliyor. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan bilişim personellerinin çok ciddi miktarlarda maaşlar aldığı ifade ediliyor. Kurumlarda bilişimci pozisyonlarında görev alan kişilerin 8000 TL' ye kadar maaşlar alabildiği aktarılıyor.

İİBF mezunları tepki gösterdi.

İşsiz mezun sayısı itibariyle problem haline dönüşen İİBF nin mezunları, sosyal medya platformu üzerinden tepki gösterdiler. Mesleki tecrübe yerine bu ihtiyacı kapatmak için sertifikalı/diplomalı kişilerin alınmasının kendilerinin de zararına olduğunu ifade ederek, en azından diploma şartının kaldırılıp mesleki yeterlilik algısının getirilmesini istediler.

NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Bilişim personeli alım ilanları yayımlanır yayımlanmaz bildirim almak için KPSS CAFE mobil uygulamamızı indirebilir, Facebook ve Twitter sayfamızı beğenebilirsiniz.

kpssafe.com.tr | KONYA

08 Ara 2016 - 09:12 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler