DPB Duyurdu: 560 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınının Ataması Yapıldı

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden yapılan son dakika duyurusu ile 560 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasının yapıldığı belirtildi. İşte o duyuru.

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan son dakika duyurusu ile 560 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının aama kurasının gerçekleştiği belirtildi.

DPB'de yayımlanan duyuruda şehityakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen  (560) şehit yakını,  gazi ve gazi yakınının atama kurası, 22 Ağustos 2017  Salı günü Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı.

560  istihdam hakkı sahibinden;

- 12’sinin mühendis, 23’ünün öğretmen, 20’sinin tekniker, 43’ünün teknisyen unvanlı kadrolara, 38’inin ise  öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak avukat, uzman tabip, diyetisyen, kuran kursu öğreticisi, veteriner sağlık teknikeri, müze araştırmacısı, sportif eğitim uzmanı, hemşire, biolog, psikolog,  sosyolog, sağlık teknikeri, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, kimyager, redaktör, arşiv memuru ve enformasyon memuru, unvanlı kadrolara,

- 181’inin memur unvanlı kadrolara,

- 234’ ünün  hizmetli  unvanlı kadrolara, 

- 9’unun   ise işçi kadrolarına atama teklifleri gerçekleştirildi.

Atananların 347’si erkek, 213’ü  kadındır.  

Atama teklifleri E- uygulama  sistemi üzerinden bu kapsamda personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yapılmış olup, kurum ve kuruluşlarının; 

- 27’si  üniversite,

- 29’u bakanlık ve bağlı kuruluşu,

- 2’si kamu iktisadi teşebbüsü,

olmak üzere toplam sayısı  58 dir.

İlgililer atama teklif sonuçlarına  22/08/2017 tarihi saat 17.00 itibariyle http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_WEB/SorguSehitGaziAtama.aspx adresinden ulaşabilirler.

İlgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak olup bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

22 Ağu 2017 - 16:52 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler