Danıştay En Az Lise Mezunu Zabıt Katibi, Şoför ve Hizmetli Alacak!

Danıştay'dan beklenen duyuru geldi! Danıştay en az lise ve dengi okullardan mezun hizmetli, şoför ve zabıt katibi alımı gerçekleştirecek.

Devlet Personel Başkanlığı ve Danıştay’ın resmi web sitesinden yayınlamış olduğu ilan ile Danıştay Başkanlık bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceğini açıkladı.

DANIŞTAY ZABIT KATİBİ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

HİZMETLİ VE ŞOFÖR ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

İlana başvuru tarihi:28.06.2017-04.07.2017
Alınacak Personel Sayısı:85

Alınacak Personel Kadro Dağılımı:10 Hizmetli , 15 Şöfor , 60 Zabıt Katibi

Danıştay Başkanlığı’nın 85 Kişilik Sözleşmeli Personel Alımında Aranan Başlıca Şartlar Nelerdir?

*657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

*Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Genel Şartlar Başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (b) bendinde yer alan “İlk Defa Devlet Memurluğuna atanacaklar için Başkanlık tarafından ilan edilen sınavın yapılacağı yılın son günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak” hükmü uyarınca sınavın yapılacağı yılın son günü olan 31/12/2017 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (31/12/1982 ve sonrası doğmuş olanlar başvuru yapabilirler.)

*2016-KPSS lisans ve 2016-KPSS ortaöğretim/önlisans sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

*Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
Hizmetli Alımına Başvuracak Adaylarda Aranılan Başlıca Şartlar Nelerdir?

Danıştay Başkanlığı’nın açmış olduğu 10 kişilik sözleşmeli hizmetli alımına başvuracak adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir.

Şöfor Alımına Başvuracak Adaylarda Aranılan Şartlar Nelerdir?

a) En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

b) (E) * sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Zabıt Katibi Alım İlanına Başvuracak Adaylarda Aranılan Özel Şartlar Nelerdir?

a) Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesinden mezun olmak,

b) Diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,

c) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, en son başvuru tarihi itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak,

ç) Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek.

Danıştay Başkanlığı 85 Kişilik Sözleşmeli Personel Alımına Başvuracak Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?
*Başvuru Formu (Danıştay Başkanlığı’nın internet sitesinden http://www.danistay.gov.tr temin edilecek ve başvuru sahibi tarafından doldurulup, fotoğraf yapıştırılarak imzalanacaktır.)

*Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

*2016 yılı KPSSP3, KPSSP93 veya KPSSP94 puan türünden birini içeren, üzerinde doğrulama kodu bulunan KPSS sonuç belgesi. (ÖSYM Başkanlığından kurumumuz tarafından teyit edilecektir.)

*Diploma aslı veya okul ya da noter onaylı sureti veya e-devlet’ten alınan ve doğrulama kodu bulunan mezuniyet belgesi ve fotokopisi,

*Şoför hizmetinde çalıştırılacak destek personeli başvurusunda bulunacaklar için sürücü belgesi fotokopisi,

*Başvuru için istenen belgeleri eksik getiren, başvuru tarihini geciktiren veya nitelikleri uygun olmayan adayların müracaatları işleme alınmayacaktır."

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

19 Haz 2017 - 17:21 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Kemal Baranlı - PÖH de de 30 YAŞ olsaya..28 olan yaş sınırının 30 YAŞINDAN GÜN ALMAMAK şeklinde esnetilmesi için BİMER den İç İşleri Bakanlığı na ve E-devlettenden "Cumhurbaşkanına Yazın" kısmından yazalım arkadaşlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 17:21
07

garip - yaş şartı... her zaman ki gibi. yaş şartı olacak sa neden kpss ye gidiyip de puan aldırdiniz ki . kpss ye girerken de ki 35 üstü almİyi ruz deyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 17:21
05

Mustafa - Hizmetli içinde yaş şartı arıyorlar bu nasıl iş yaş şartı var ise kpss girmeyelim boşu boşuna par ve zaman kaybı umudumuzu hiç saymıyorum bile yazık yazıkk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 17:21
03

hüseyin demirok - arkadalar şimdi doğrumu anladım ben zabıt katibi alımı olacakmı ? adliyeler için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 17:21
01

kader - Başvuru gerekli evraklarla birlikte #şahsen yapılacak anladım yanlış mı anladım acaba biri bana açıklayabilir mi? Ankara dışındakiler ne yapacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 17:21


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler