Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alımında Merak Edilenler (Mülakat, Alım Tarihi, Başvuru Şekli)

Zabıta memuru ve itfaiye eri alımlarını bekleyen adaylar, internet üzerinden ilanların ne zaman ve nerede yayımlanacağını araştırmaya başladı. Peki zabıta ve itfaiye eri alım ilanları ne zaman yayımlanacak? Başvuru şartları ne olacak? Kimler başvurabilecek? Mülakatları nasıl olacak? Cevaplar haberimizde.

Zabıta ve İtafiye eri olmak isteyen on binlerce aday, büyük bir merak ve heyecan ile belediyelerin personel alımına gözlerini çevirdi. 

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikte, zabıta ve itfaiye eri alımının artık İçişleri Bakanlığı iznine bağlandığı belirtildi. Buna göre mahalli idareler, İçişleri Bakanlığından alım izni aldıktan sonra zabıta memuru ve itfaiye eri alımı için ilana çıkabilecek.

5 Kişilik Komisyon

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre mahalli idareler, atama yapmak istedikleri kadro unvanı ve sayılarını Bakanlığa bildirecek. Bakanlığın izin vermesinin ardından 5 kişilik sınav komisyonu oluşturulacak. Sınav ile ilgili bütün işlemler bu komisyon tarafından yürütülecek.

Alım İlanı

Atama yapılacak memur kadroları ve aranacak nitelikler, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü internet sitesinde, ilgili mahalli idarenin internet sitesinde ve Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde başvuru tarihinden en az 15 gün önce kamuoyuna duyurulacak.

KPSS Puan Sıralaması Yapılacak

Alım yapan Mahalli İdare, başvuru yapan adayları KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlayarak sıralayacak. Atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında adayı, sınava çağrılacak.

Yazılı ve Sözlü Sınav

Zabıta ve itfaiye eri alımı için yapılacak sınavlar, yazılı ve sözlü olacak. İtfaiye eri kadroları için ayrıca uygulama sınavı da yapılacak.

Başarı Puanı

Atamaya esas başarı puanı, idare tarafından yapılan yazılı ve sözlü giriş sınavı puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek ve sıralama buna göre yapılacak.

Başvuru Şartları

Zabıta Memuru pozisyonu için;

657 Sayılı DMK'nın 48. Maddesindeki genel şartları taşıması, en az lise mezunu olmaları, kilo ve boy şartlarını yerine getirmeleri (Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması,) , 30 yaşını aşmamış olmaları, KPSS'ye girmiş ve belirlenen en az puanı almış olmaları gerekiyor.

İtfaiye Eri pozisyonu için;

İtfaiye Eri Alımlarında adayların en az lise ve dengi okullardan mezun olması şartı, 657 Sayılı DMK'nın 48'inci maddesindeki genel şartları yerine getirme şartı, 30 yaşını aşmama şartı, sağlık açısından kapalı alan, dar alan, yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olma şartı, boy kilo şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor.

İlanlar Ne Zaman Yayımlanacak?

Zabıta memuru ve itfaiye eri alım ilanlarının yayımlanma tarihi henüz belli değil. Ancak Mahalli İdarelerin ilanları fazla geciktirmemesi gerekmektedir.

İlanlar Yayımlandığı anda haberdar olun;

150 BİN ÜYE ! MEMUR ADAYLARI BURADA! TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR YARDIMLAŞMA GRUBUNA SENDE KATIL, AKLINDAKİ SORULARI SOR! KATILIM İÇİN TIKLAYIN

android uygulamamız ---->>> tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Instagram hesabımız için-- >>> tıklayın

Kpsscfe.com.tr   | Ankara - ÖZEL HABER

23 Kas 2017 - 16:48 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Özgür - Yaş yerine meslekte minimum bi süre çalışma şartı konulsa şartlara daha iyi olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 16:48
03

mehmet - arkadaşlar lise mezunuyum 82 puan zabıta gelir mi merlezide gelmedi bu sefer olur mu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 16:48
02

Mehmet - feto zamanı giremeyen hakları yenilen 2010 2015 yılları arasındaki insanlar nolacak yaş 32 oldu başvuramıyorz bumu adalet hep aynı sistem şimdide kulhakkımızı yiyorlar madem hata yaptınız bunların yaptıklarına zamanın da göz yumdunuz şimdi biz nolcaz varsa hakkım haram olsun yazıklar olsun budünyada da öbür dünyadada yenilen hakkımızı yiyen de vermeyen de gözü dizine dursun...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 16:48
01

Yusuf gözütok - 73.5 puanım var ve lise mezunuyum zabıta olabilirmiyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 16:48


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler