Zabıta Memuru ve Ambulans Şoförü Alımlarına Başvuracaklara Rehber!

Ortaöğretim puanları üzerinden tercih yapacak adaylar, zabıta memuru KPSS puanlarını, zabıta maaşlarını ve ambülans şoförü olma şartlarını merak ediyorlar. Bu bağlamda merak edilen tüm bu sorulara yanıt verdik. İşte zabıta memuru olmak ve ambulans şoförlüğünü düşünenler için bilinmesi gerekenler...

2017 yılında kamuya zorunlu personel alım kategorilerinden alımlar yapılacak. Öyle ki bu personel alımlarında, sağlık, adalet, güvenlik, eğitim gibi kulvarlardan alımlar ifade edilmeye çalışılmaktadır. Buradan hareketle zorunlu kategoride yer alan personel alımlarından bir tanesi de ambulans şoförü olarak, yoğun tercih edilenler arasıdna yer almaktadır.

Ambulans şoförü olabilmek için, gerekli sağlık şartlarının taşınması, sürücü belgesine sahip olunması, araç kullanımına hakim olunması, en az lise mezunu olunması, psikoteknik değerlendirme raporunun olması ve güvenli sürüş teknikleri sertifikasına sahip olması gerekmektedir.

Tüm bu belge ve sertifikalar kısa süre içerisinde edinilebilmektedir. Gerek Sağlık Bakanlığına yapılan atamalarda, gerekse özel sektörde bu pozisyona büyük ölçüde ihtiyaç bulunduğu için, sıklıkla tercih edilen bir pozisyon olarak da bilinmektedir.

Zabıta Memuru olmak için KPSS puanı kaç olmalıdır?

Geçtiğimiz günler itibariyle belediyeler ve mahalli idarelerden gelen istekler doğrultusunda merkezi yerleştirme ile zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapan Devlet Personel Başkanlığı (DPB), bir duyuruda bulunmuş ve ihtiyaçları olan personel sayısını bildirmelerini istemiştir. 

Bu doğrultuda 13 Mayıs 2016 tarihi itibariyle, kurumlardan başvurular alınmış ve yerleştirme işlemleri tamamlanmış, adaylar itfaiye eri ve zabıta memuru olarak kamuya alınmışlardır. Başvuru yapan adaylar, en az lsie mezunu, boy ve kilo şartlarını taşıyan, KPSS puanı bulunan, belediye ilanlarına ve merkezi yerleştirme taleplerine başvuran kişilerdi.

Buradan çıkarılacak sonuç çerçevesinde Belediyeler tarafından yayımlanan ilanların takip edilmesi, duyuruların kaçırılmaması gerekmektedir. 2017 yılı içerisinde belediyeler ve mahalli idareler tarafından zabıta memuru alımları ve itfaiye eri ihtiyaçları söz konusu olabilir. Yapılacak olan alımlarda genellikle baraj puan uygulaması kullanılmamakta, sıralama usulü tercihler alınmaktadır.

Tüm bu ilanları kaçırmamak için KPSS CAFE mobil uygulamamızı indirerek, anında bildirim alabilir, başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter hesaplarımızda da bu alımları duyurmaktayız.

kpsscafe.com.tr | KONYA

10 Ara 2016 - 14:15 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Hasan çay - Şu askerdeyim ve söförüm bende ambulans şöfürü olabilirmiyim kpss ön lisanstan 74 aldim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 14:15
02

Selçuk - 64 puan aldım meslek lisesi mezunuyum tercihlerde ne gibi şansım olabilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 14:15
01

Gökay - Kpss den 64 puan aldım düz lise mezunuyum zabıta yada şoför olabilir miyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 14:15


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler