Yeni KPSS ve Memur Alımı Sistemi Değerlendirmesi 1: Merkezi Yerleştirmeler Kalkıyor

KPSS sisteminin baştan düzenlenmesi için çalışmalar devam ederken, alınan ilk bilgiler memur adaylarını memnun etmedi. Merkezi yerleştirmelerin kaldırılacak olması tepki ile karşılandı. İşte adayların tepkisi.

Önceki gün yapılan açıklamada Kamu Personeli Seçme Sınavı ile memur alımlarında sistemin kökten değişeceği belirtildi.

Yeni Asır Gazetesinden Faruk Erdem'in kaleme aldığı yazısında KPSS sisteminin kökten değiştirileceği belirtildi. Buna göre memur alımlarının hepsine sözlü mülakat getirileceği ve merkezi yerleştirme sisteminin kaldırılacağı belirtildi.

Merkezi Yerleştirme

DPB ve ÖSYM üzerinden yayımlanan kılavuzlarla tercihler alınmakta ve yerleştirmelerde Kamu Personeli Seçme Sınavında alınan puan sıralaması dikkate alınmaktadır. Şimdiki sistemde hemen hemen tüm kamu kurumları hem açıktan memur alımı yapmakta, hem de merkezi atama ile memur alımı yapmaktadır. Ancak gelecek yeni sistemle bu merkezi sistemlerin kaldırılacağı ve tüm kamu personeli alımlarının KPSS puanı ile girilecek sözlü sınavın aritmetik ortalaması ile olacağı belirtildi.

Merkezi sınavlarda alınan puanlarla adaylar memur alımlarına başvuru yapacak ve sıralamaya girmeyi başaran adaylar sözlü mülakata çağrılacak. Sözlü sınavlarda ise adaylar mülakat puanı verilecek. KPSS puanı ile mülakat puanının aritmetik ortalaması ((KPSS Puanı+Mülakat Puanı)/2) adayın memur olması için gereken puan olacak ve atamalar ve bu puanın sıralamasına göre yapılacak.

Adayların Tepkisi

Memur olmak isteyen adaylar, yeni gelecek sisteme sert tepki gösterdi. Sosyal medya, forum sayfaları ve sitemize gelen mesajlarda adaylar, sözlü sınavlarda liyakatin dikkate alınmadığını, torpille puanlar verildiğini dile getirdi. Sözlü sınavlarda adil davranılmaması, adayları şimdiye kadar girdikleri birçok memur alımında mağdur etmişken, şimdi mülakat sisteminin tüm memur alımlarında uygulanması mağduriyetin artarak devam edeceğini gösteriyor.

Özet olarak, adaylar çalışmaların devam ettiği yeni sistemin yürürlüğe girmemesini istiyor.

Sizde bu konu hakkındaki görüşlerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından paylaşabilir, diğer adaylarla durumu tartışabilirsiniz.

Memur alımları grubumuza katılmak için --->tıklayınız   

ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız 

android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

27 Tem 2017 - 14:01 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

kübra - Kpssyi tamamen kaldırın ve deyin ki Ankara'da dayınız varsa sıra fişi alın ve sıranızı bekleyin. Puan kimin umurunda mülakat tamamen torpille işleyen bir sistem. Fetonun 2010da hak yediği yetmezmiş gibi simdi bunlar daha fazla hak yiyicekler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 14:01
07

Mehmet - Bu kadar saçma birley olabilir mi, zaten torpil dizboyu hakkıyla atanan çok az insan var. Onu da ortadan kaldırıp sadece torpillileri yerleştirecekler yazıklar olsun türkiyeme ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 14:01
05

Ayça - Faruk Erdem in yazısı her zamanki gibi sacmalıktan ibaret, donem donem ısıtıyor ve tekrar onumuze koyuyor. Mulakat sistemi bizim gibi ulkeler için ciddi bir ahlak erozyonu ve cokusunude beraberinde getirir. Bunu kabul etmemeniz bu gercegi degistirmiyor. Kimsenin hakkının yenmemesini ve adaletli bir alım istiyorsanız cozum tum kurumlarda merkezi atamaya gecilmesidir. Eger hukumet bunu yaparsa zaten kendi bacagına aa sıkmıs olur, milyonlarca genc var bu sınava umudunu baglayan ama yuksek puan alamıyorlar ama alabiliyorlar. Eger alabilirlerse atanırlar en azından bunu biliyorlar. Umut var. Torpille yerlesecek adaylar zaten hukumetin etrafında olan kişiler, bunların oyu zaten garanti, farklı sekilde de olsa zaten sebepleniyorlar. Eger milyonlarca gencin ve bunların ailelerinin son umudunuda ellerinden alırlarsa, ciddi bir oy kabedeceklerine emin olabilirler. Hatta son referandumda sadece 1,5 milyonluk fark oldugu dusunulurse asla atılmaması gereken bir adım bu..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 14:01
04

Gül - Bu demek oluyor ki torpillerin baş gösterme zamanı geliyor böyle haksızlık böyle saçmalık olmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 14:01
03

sosyolog/felsefe grubu ogretmeni - Daha ne kadar denek olarak kullanacaklar bizleri???? Illa herkes suca mi bulassin torpili olmayan ne yapsin bunca insanin hakkiyla nasil olup gidecekler acaba?? Bir de muslumaniz diyr gecinmiyorlar mi ne trajikomik bir durum. Sozlu mulakatlar kalksin sadece merkezi atamayla alim yapilsin o zaman puani alan hakeden yerlesiyor en azndan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 14:01
01

mehmet ali - mülakat = torpil başka bir açıklaması yok malesef.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 14:01


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler